Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 22, 2011

Lets go 2 Kuala Lipis ~ Kenduri Lina & Din~

nampak x mana satu lina..kecik molek je kan orgnya?
Ni pun salah satu entry tertunggak..apa lg kalau bukan ttg majlis kawan2..wuu wuu..ramainya org kawen..
bila tgk semula gmbr kat atas ni..baru perasan..semua yg dlm gmbr ni da kawen..haha..ni masa kitorg wat LI dulu..rasa mcm da tua da bila tgk semula n teringat status semua org da berubah...wuu wuu..klu xsilap, masa ni lina & din baru mula bcinta..ampun klu salah yek

Kenal Lina dari masuk UPM. Nak kata rapat sgt, xlah juga..tp lina ni mmg baik dgn semua org yg dia..emm..yg dia berkesempatan untuk bercakap kot..hehe..lina mmg someone yg baik hati, x kedekut, peramah sgt, cakap terus terang,suka buat lawak smpai kekadang bila ternampak dia bermuram durja @ bersedih , xtau mcmana nak tolong..wuuu ("~) Anyway,this is not a sad entry, so we continue with the good parts...antara soalan2 dia smpai skang yg masih xleh nak lupa..asal terjumpa je kat mana2..dia confirm tanya "Kak yen nak pi mana ?" @ "Kita ikut eh..?" @ "Nape kak yen?" @ "kak yen sihat? " & mcm2 lagi...byk btol soklan dia berserta dengan senyum lebar lagi..sejuk perut ibu ngandung nengok dia..hehehe senang cite..lina ni sorg yg sgt2 mudah adapt dgn apa2 situasi@sesiapa sekalipun..

Lina, kyen minta maaf xdpt ke majlis akad nikah lina 4 Feb 2011 tau...ssh gak nak dpt permission dari ibunda tersayang utk jalan jauh2..sbb smgu lg nak kenduri sendiri da masa tu..huu~  apapun..Alhamdulillah..dpt jg permission utk ke majlis bersanding lina 5 Feb 2011 di Kuala Lipis. Yg seronoknya, selain ditemani bakal suami masa tu masih lg bakal suami..ehem..kitorg turut ditemani klong & ain yg risau memanjang bila tau kitorg nak ke lipis..dorg pun nak join sama gi..klong siap offer biar dia yg drive ke sana..alahai..thanx korg..terharu sgt2..
Kalau ikut plan asal, nak gerak dgn dalia & muni tp disebabkan ain & klong bgun lewat..ida plak xberapa sihat..so kitorg gerak lewat..smpai lipis pun da dekat pukul 4 ptg..so mmg xsmpat lah nk bgambar dgn kawan2 UPM lain..tp masuk2 je mmg terpegun dgn kejelitaan lina dan kesegakan din di hari bersejarah dorg..huu..masa tu rasa mcm xsabar je nak kawen..hahaha ..So berbekalkan iponku hadiah bday pemberian suami ..meh layan gambar2 yg xberapa nk byk ni..ni lah antara hasil2nya :

Pengantin Baru ..Bagai pinang dibelah dua..
xsure ni keluarga lina @ din
Selepas makan, baru la mula snap gambar..masa tu pun, caterer da mula kemas2 sebab dah x ramai ttamu..oh ya lupa nak mention..makanan di kenduri lina sangaaaat sedapppp..hehe..i like..so do the 4 of uz..woot woot \(^0^)/  ktorg xsempat mkn aiskrim biru

cantik kan pelamin lina?? wuuu gojesss mcm di taman bunga...ske sgttt
masa gmbar ni di amek, family pengantin da mula utk sesi bergambar keluarga..apiz pun g je ke depan utk amek gmbr pengantin di singgahsana mereka..wuuuu~ nak naik.. 
unfortunately,tetiba semua org segan nak naik amik gmbr dgn pengantin di pelamin yg gojess itu..("~) wuu tp xpe..kitorg still dapat bergambar dgn pgantin di carpet merah hokayy..actually the walkaway path only..nk sedapkan hati sendiri..haha

gambar 3 dara pingitan
anyway..perkenalkan..disebelah kiri sekali ialah klong, tengah itu ain dan yg cute itu aku..haha..saje wat semua gmbr glow2 & soft touch sbb nak nampak sejuk mcm di kayangan..khayalan semata..
nampak x kat blkg kami ada apa? pelamin..!! hahaha..sbbkan semua org segan nak naik pentas, ain suggest amek gambar di gerbang tp pastikan pelamin still nampak meskipun jauh nuuuuun di belakang sana..hahaha hapee?? korg xnmpak pelamin???
last but not least, there he is..encik apiz sebelum kawen..haha
Skrg nmpk x? hehe..bila ain ke tepi, baru nampak pelamin itu..hahahahaha..ok..can uols see that? d bunga tlo & cute basket with cakes in it..? dats d door gift from pengantin..hehe..tq ..!! like..like..like..like..like..

Lina..wpun lina ada mention ttg prob baju lina..tp xnampak lgsg..kyen cuma nampak lina cantik sangat.. im hpy 4u gal..so utk Lina & Din, kitorg mendoakan kebahagiaan, kesihatan & keceriaan berkekalan di antara korg berdua sehingga ke syurga..aminnn

2 notes:

lina said...

thanks kak yenz sbb sanggup dtg jauh2 ke wedding sy dan din :)

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

sama2..ngeeee..smpai juga kyen ke lipis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...