Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 29, 2011

Putra Kawennnn..18-03-2011

Putra ni kawan en apiz tp memandangkan pilih gmbr utk diletak pun en apiz tiada masa..meh aku je la cite sket2 bdasarkan gmbar yg ada..
dar kiri :: yg bertopi tu apiz buah hati pengarang jantungku, din, putra si pengantin, alan & nase (bakal sorg ayah)


Dorg semua ni bermember dari sem 1 lagi di UPM '03..bbudak multimedia ni xramai sangat kalau nak dibandingkan dgn bbudak software (aku & kelasku)..dlm gmbr ni, sorg je xde mb sbb dia amek gambar..iaitu en suhail azmi..nama team ni yg amat ske wat keje2 multimedia nih "Multimedia X-tremist"..siap ada logo signature lagi..



Mrs Putra

Ni lah wife putra, ZEZA..tau dorg kapel masa masih kt U lg..dorg ni mcm ada on & off..biasalah..kita semua masih muda remaja masa tu..la ni dah konpem dah laa..xyah nk on off da.. ada lah jumpa zeza 2-3x masa tu..lepas abeh study pun jmp lg..masa kenduri kawan2 kawen..putra ni syg kt zeza..asal zeza free je..mana2 je dia nk ajak mem dia..hehehe..zeza baik & peramah..zeza ni totally different from what we saw..mcm perumpamaan omputeh tu..'dun judge d book by its cover' ..luarannya, nmpk mcm pendiam, mcm serius yg amat..mcm tegas tapiiiii..hahaha..semuanya berbeza lepas borak 5 min..she's a nice person..alhamdulillah putra jmp wanita yg baik..bukan mksud mengata ex2mu yg lain xbaik putra..sat..ada ke ex yg lain? hehe seingat mcm xde

Putra & Zeza sebenarnya dah bernikah lamaaaaa daaaa...dari tahun lepas lg..11-12-2010 ..putra amek tarikh bday aku & dia..nak gak bgtau sini, bday kitorg sama tarikh..weeee (^--^) aku ske tarikh bday kitorg..motif bgtau tarikh bday kat sini? haha..sila set reminder fon anda semua 

yg kitorg gi ni, majlis bertandang di rumah putra, kemaman..lagipun apiz rdu nak jmp mmber2 dia..aku ikut je..lagipun mmg dah plan nak balik jmp tokma d terengganu..entry itu kedian..hehehe
Utk kamu dari ex-multimedia '03-06 <br>apiz, nasir, alan, suhail,din, linies, aida,maisarah,esma & amy
** Maaf putra, collection xmencukupi utk memenuhi hajatmu TV LCD 42-inci..hehe..
vacuum comel jadik ar..ni sama sebijik rupa & warna dgn hadiah kawen kami bdua dari pemberi hadiah misteri..tp bukanlah barang yg sama sbb ini yg dibeli hokayy..nmpk x jaket en apiz masa membayar tu? hehe... apapun, tq utk pemberi hadiah misteri..huhuhu sangat berguna buat kami bdua..alhamdulillah semoga dirimu dirahmati Allah sentiasa..aminn

Malam hari Jumaat 18-03-2011 tu, kitorg bdua pun singgahlah sebentar di giant gombak, membeli hadiah utk pengantin, hadiah ni ialah dari team2 multimedia yg sekelas dgn putra..ni je yg reply post fb apiz utk collect2 masa tu..gerak dari KL pukul 8mlm...kitorg berdua plan nak drive trus ke Kemaman, dah book da di Shafura. tp perjalanan terhenti di Kuantan je sbb da penat.

Sampai kat Kuantan, dalam kol 10.30 mcmtu..cari2 hotel nase stay tp xjmp so lps pusing2 & lost..kitorg bermalam di Hotel Damai Beach..damai beach bukan di kch ke? berangan nk balik kch la tu..hehe  bukan Damai Beach tp BUMIMAS Hotel..nak cte sket pasal Bumimas ni, wpun hotel ni dlm kategori hotel bajet, still ada tv, tmpt gantung baju, tmpt sangkut jeans,ada meja berhias, selain tu pihak hotel provide sabun,towel, mineral water & WIFI..huk huk..lepas juga en apiz dload satu game malam tu..lps update status check in, aku layan tudui je..sbb penat sgt da..bg aku..yang paling penting bilik & toilet dia kemas +bersih..serta selamat..alhamdulillah..aku ok je

hmm keluasan bilik deluxe dia cukuplah utk dua org ke hulu ke hilir, rasanya xder lah smpai berlanggar bahu..hehe..tp klu smpai utk anak2 belari xde ar..tp kitorg bukan nak guling2 or belari bekejaran mcm cite hindustan dalam bilik tu pun..cukuplah sekadar nak rehat..alhamdulillah..terlupa nak amek gmbr tp percayalah..selesaaaa & bersih..i likeee...Overall, hotel tu ok (thumbs up)..
**kalau dtg bkeluarga, ameklah bilik khas utk keluarga..mb lah agak luas..x macam bilik deluxe..khas utk bdua je (^,^)v

utk keselesaan & keperluan yg mencukupi itu..utk semalam, kitorg hanya perlu bayar RM~68.00..ok wat??  sgt sukaa..sbb xde masalah tekanan air rendah, toilet sumbat ke hapa..semuanya ok..lagipun, singgah kami singgah singgah sebentar,bukannya nak berkampung di situ..hehe..

so pagi nya, lps check out, kitorg pi minum2 jap, pastu set jmp dgn en nase, rupanya hotel dia sebelah selekoh je dgn bumimas..adehh (-_-!) dah namanya smpai malam..mmglah xnmpk..mata pun da penat..so,member seperjalanan seterusnya iaitu dari kuantan ke kemaman ialah En. Nasir suami isteri & adiknya.
Dari kiri : adik Nase, Wife nase, Rose **nmpk x putra kat blkg? hehe
 Rose ni dah dekat2 due nak bersalin da...tunggu hari je lagi..tp nase nak juga bawa rose pi jalan jauh2..dia kata dia sanggup jadi bidan kalau terbersalin awal..haish nase nih..untunglah ko nase..dapat isteri yg baik, dia ikut je pelawaan ko..penat pun penatlah..asalkan dpt temankan suami..nmpk sgt kepenatan..xcaya? meh tgk gmbr sebelum disuruh posing senyum
rose nampak penat sgt kan?? huu jht x nase? sila jgn kutuk nase..hahaha
Sbnrnya rose yg sudi nak dtg sekali..x dipaksa pun..wpun nase mmg offer diri jadi bidan, dia still kelam kabut cari hotel yg dekat dgn spital..hahaha..tau takut (",) xpe..masih fikirkan hal isteri kalau tetiba keadaan jadi gawat..wuu wuu

apiz, nase & din
Kitorg sampai masa pengantin sedang makan beradab..apa lagi, makan sekali lah tp kt khemah luar ar..hehe..sedappp lauk2 dia..pk makanan dr kemaman rupanya diimport dari johor..wuu wuu..jauh juga pjalanan catering..sbbnya tuan punya catering ni, kawan baik dgn abah putra..dorg dtg btandang sehari lebih awal dari majlis..hehe..hm yg korg tgh nmpk ni, pcik2 ni semua dah selesai makan..nase asyik bz bagi panduan pada org yg tanggung tugas di opis..tension lak en apiz nak borak asyik terganggu..din plak sengih je dlm risau..dgn confidentnya dia central lock kereta yg di kuantan tp kunci tinggal di umah damansara..adehh berat btol..tp yg bez, parent din dgn sportingnya temankan din ke kenduri putra..hehe..parent din baik, untung bakal menantu dorg..oh ya btw..din masih single & available..hehe
Suamiku yg tersayang..mmuahhz
yg ni plak.. NOT(single & available)..hehehe..xde if-if dah..memang not @ X @ TIDAK , kalau nk masuk if juga, aku terus letak exit; @ the end..hahaha..ayg, b cyg kamu..huk huk

ni gambar para isteri kecuali adik nase (btudung kuning)..

Sebelum balik, sempatlah bgambar tp dalam masa suka2 tu..lupa lak nk hulur tepon pada OP untuk tolong amekkan...wuu so tpksa lah tgu gmbr dr putra @ din nnt yek..hehe

Balik dari kemaman, kitorg bdua terus ke Terengganu..yahuuuu..& nase sefamily memulakan misi pencarian kopok lekor di kuantan..
Utk nase & rose :: Kami berdua doakan Rose selamat bersalin nnt ya & Semoga baby yg lahir akan menjadi anak yg ta'at kpd Allah, agama & ibu bapanya..aminnnn..

entry seterusnya ttg Terengganu..heheeee

5 notes:

Cik Seni said...

hari tu dah cakap kat mai nak join gak kongsi beli hadiah, tapi takde orang inform pun masa nak collect duit...mrajuk ah, wuwuwu...dahla tak dapat pegi kenduri putra...sob sob... :(

tapi takpela, nanti beli hadiah lain je untuk diaorang...cuma tak tau bila nak bagi hadiah tu, huhu.

rindu nak jumpa putra & zeza, dulu kalo zeza datang upm mesti tumpang bilik 324, blok P3...pastu sembang macam2 cerita, heee.

k.yen, takde ke gambar putra pakai baju pengantin? :)

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

oh..kyen xtau message2 tu..bajet2 apiz da ajak semua ex multimedia..cuma xder yg reply habes2..kyen cuma timer duit utk yg nak masuk ke cimb & teman dia gi bli je..huhu..jgnlah majuk..wuuu

emm..zeza baik kan? hehehe..putra ? hahaha..kyen xde gmbr dia sorg2..atau bdua dgn zeza..ada pun tselit td tu..source dlm fon da hilang..huuuu..tgu din upload ek..atau bila da dapat gmbr dr putra..kyen upload balik

circleinspoon said...

nasir dah nak jadi father to-be dah? baru tau

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

aya..dia tgu hari je lg tu

mysa said...

Cik Seniiiii.. i'm so sorrryyy.. i lupe.. hahahha..xpe smlm ko da bg face to face kt putra n zeza kan? kan? kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...