Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 12, 2011

Kami g IKEA & Shazana Pau Cafe..!!

Sabtu lepas plan sebenarnya hanya di rumah sahaja..sbb a few thg akan took place :
- Servis Maintenance aircond dtg
- Penghantaran meja makan & rak buku kami oleh GIANT
- Penukaran kabinet dapo (kak anim,tuan umah sponser..alhamdulillah..)

tapi disebabkan abg kabinet baru sempat singgah ukur2 n bincang malam hr jumaat, so dia xjadi dtg sok..cuma pihak GIANT & servis aircond je la yg akan datang..kami pun plan la ke IKEA Damansara dgn klong & ida..
Lepas magh, terus gerak pi IKEA..Bli kerusi lipat utk meja makan. Meja makan pun meja lipat..bli kat GIANT dah mgu lepas..ngee (^,^)
rumah kami kecik..haruslah beli semua yg boleh lipat & sandar ke tepi bila x dipakai for more space..hehe..
Alhamdulillah..proper lah sikit & lebih selesa..Actually, idea meja & kusi lipat ni semua saranan abah di Kuching..thanx abah..we loves u..Gambar2 tu nanti akan di upload..heee

Di IKEA, selain kusi..kitorg bli kperluan utk umah jg..heat pot stand, kotak tools ware, lint roll, hook, jam utk dapo(cun woo wpun cuma $3.30) & tmpat utk susunan lebih kemas sudu/garfu dalam laci..
Sejak kawen ni..barang2 sendiri mmg lembab la nak kuarkan duit nih..kbanyakkannya utk umah je..n apiz pun dah terikut dgn cara aku..fikir pnjg dlu sebelum beli..dah xde dah mcm dlu..asal nampak je bli..skrg, bajet terhad..semuanya kena fikir, murah/mahal, pastu tgklah kualiti & tempoh pgunaannya..
Perbelanjaan lepas kawen ni lebih teratur, terancang, berjimat & berhati-hati..xpe syg..stiap bulan ktorg bli sikit2 dgn duit gaji..pemberian keluarga & tetamu semasa kenduri dlu kbanyakkannya guna utk travelling ziarah fam & topup apa yg termiss plan mana2..alhamdulillah..terima kasih semua..kami masih boleh tersenyum selepas majlis..xcaya tgk gmbar bawah ni..hehehe..nmpk hpy x?

Mr & Mrs Hafiz
Da jauh sgt dr topik neh..nak cerita tentang aktiviti selepas balik dari IKEA plak, masa majlis kawen bulan 2 hari tu..klong selalu lah juga beli pau inti rendang ayam/daging dari sebuah kedai di Kg Baru utk sarapan pagi (emergency mode). Emergency tu maksudnya bila semua org bgn tdo klparan mcm zombie, keletihan & tak larat nk prepare normal bfast..pau itulah menu minum pagi kami..tp salunya kitorg terbangun sbb dah terbau harumnya masakan mama..huuu we love u ma..hee yg kes penat mcm zombie td tu sbbnya bila 7 beradik dah berkumpul mcm masa raya..sbb salunya kumpul semua ada masa raya je..semua kje jauh2.., lepas selesai je majlis..semua pakat pi round @ ronda2 satu KL sama2..haha smpai malam..yg balik awalnya..mama, aku, apiz, boy n baby2 dua org yg kecik tu...hee..azwa & mira..siapa nk continue jalan..sila follow klong...

Thanx to Pak Teh & jirannya sbb pinjamkan kami sebuah wira utk kegunaan adik2 masa kenduri hari tu..so all in all, kitorg ada 3 biji kereta utk ke hulu dan ke hilir..alhamdulillah..terima kasih Allah kerana memudahkan urusan kami.. Semoga Pak Teh & jirannya sentiasa dilimpahkan rahmat dari Allah SWT..aminnn

Tengokk...melalut lagi..ok..oleh kerana lama sgt shopping wpun trolley xpenuh2 & its almost 11pm when we reach back at KL city centre, apiz xbenarkan aku masak bila balik sbb xmo aku penat sgt i know u love me..mmuah (^x^) n lps gaduh2 pilih kedai makan mana nak gi..klong pun decide ktorg berempat singgah makan di Kg Baru..her fav place buying @ tapau-ing Frozen Delicious Pau..
SHAZANA PAU SHOP & CAFE
Wuhuu..\(^0^)/ this is actually my 1st time getting there but dozen time already..eating their delicious pau..we'ol love it..!!
Orderssss
Malam tu boleh lak terasa lama sgt plak klong nak cari parking..dok pusing2..
aku :: long, rasanya awak dah lalu da sini td
klong :: susah nak cari parking sini..
aku :: kedai ni da tgk td da ni..ntah berapa kali tgk da kedai ni dr td..(xpuas hati sbb da lama dalam kete n klaparan..)
ida :: awak ni kyen..xkan xtau..tu la port yg kita nak gi..haish! hoh? kan saya da kt ada bola malam ni..
apiz :: ooooo...situ.
adeh...heeee owwwhh itulah kedai pau nyaaa...hee
Utk papan nama kedai mmg aku xamek sbb masa tu dah lapar..masing2 tgh fikir apa nak order..Ida nak layan tgk bola..klong nk makan n also tapau pau..aku n apiz, kitorg borak ntah apa2..buang masa btol kitorg dua kan? xde lah..borak ttg isu semasa, family, politics, ttg tmpat makan lain yg sedap, ttg chuck bass msia aka shahz jaszle..ehemm, ttg mcm2..
actually i love d time when we spent together with my siblings..happy sgt2..cerianya berbeza bila dpt jumpa ramai2..kitorg salu hangout ramai2 mcmni sesama beradik dgn apiz sejak sibuk dgn persiapan kotak gift kawen dlu..wpun lepak dirumah je sambil mata tgk cite tv, tgn lipat kotak..hehe still..ske sgt..heee rupanya klong n adik2 pun rasa mcmtu..i miss my sibling..wuu wuu waaa (ToT)

apapun lets layan these pics ..hee..

 

shazana..we love ur foodss..nyum2 ni masih ngunyah2 lg smbil mntak di snap pic

Ida order Fish Chip..dia kata sedap..

kitorg b3 lak pakat amek lamb chop..pastu order sebakul fries L lg.ngee yummy
Ida :: kyen, nape awk order kentang L? kang xhabes ..byk tu..
aku :: habes punya laa..
n 45min later..as i've predicted..SELESAI..hehe

Suasana di kedai tu sangat segar..mb la sbb malam..seat & environment selesa & paling penting..BERSIH..
oh ya..kentang dia fresh..unlike several places we've been, kentang x fresh..lembik2..yg ni..ngee aku skeee
Kuah black pepper dia pekat secukupnya..dari segi rasa, likat & kuantiti mmg mncukupi..ni nampak sket je sbb ktorg dah makan about 15min..heee..Kekacang yg dorg sajikan pun segar juga..
One more thg we'd like to say about shazana is..TAK KEDEKUT.. sbb kuah dia bg byk & kentang L dia bg pun byk..lebih byk dr kedai2 lain yg kitorg pernah lah singgah rasa..kedai ni ramai pekerja melayu & servis mantapp..hee cepat je semua order smpai..gtu ar..baru nxt time dtg lg..likee lg...

hmm xhabes2 puji kedai nih..da kira promote gila2 da ni..boleh kongsi resepi dgn kami? hehehe...kitorg asyik tinjau2 cara dorg prepare masakan bila dpt order..tp xnampak sgt..huuu  
masa tu tgh nengok dia prepare spageti carbonara (kgemaran encik apiz)..pastu bgtau klong yg semalam (malam jumaat) aku baru je try wat utk kali kedua n kali ni MENJADI!! nak share resepi dgn uols tp ampunn sbbkan hpy sgt tgk en apiz makan dgn bseleranya..gmbr lupa lak nak snap..sbnrnya ada lagi baki spageti tu ptg sabtu, tp dia dgn ida (yg baru smpai tghr sabtu) da habiskan..hee xmerasa la klong..nxt time yek..


ida sbok tgk bola..
harga?? berpatutan..
okeh utk :
- 3 Lamb Chop
- 1 Fish & Chip
- 1 Large Fries
- 2 hot pau
- 3 Watermelon lychee (semangka laici)
- 1 hot lime
- 1 ice lemon tea
- 1 carrot juice
Jumlahnya :: ~ RM 60
cunnn sgt daa.. hehe...overall..makanan & minuman situ sedap & service cepat..kami bagi A..ske ati je..hehe
oh yaa kalau nak beli pau rendang yg superb tu..g hari keje ya..sbb pau dia cepat habess..n abg kedai maklumkan yg kilang tu xbuka hjg mgu..so klu pau rendang yg mmg xpernah xhabis..sila dtg pd hari selasa - khamis je..hee ni yg abg tu bgtau laa..aku ske pau rendang daging..apiz ske pau rendang ayam..hee kami suka pau rendang shazana..!! \(^.^)(^o^)/
huu..aku sayang kamu..wahai suami terchenta

Blog Shazana xupdate lama dah tp klu setakat nak tau jenis2 pau yg ada, sila kunjungi blog Shazanapau ya..sila klik sini  untuk keterangan lanjut, boleh view di fb mereka di sini

4 notes:

dd dudu said...

apa jadi pada ikan kakyen hari tu?? apa naseb dia skang kak yen? ;p

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

nasib? dia sudah tiada..waaa
kyen br selesai edit en3 utk ikan tu..hr tu lg wat en3 ttg dia tp..bz la plak..

nj_65 said...

haha,lawak tol..at least x rse rugi x g kdi mkn peah kan.fish chip die mmng sdp.thmbs up!

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

Pe'ah corner sedap masakan melayu..
kerabu sotong dia umphh ok! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...