Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 4, 2011

Kemas Umah Part2 ~khas buat suami tersayang

En Apiz aka suamiku tersayang sgt ske makan jajan..boleh dikatakan setiap masa..let me think..hmm ketika :
- tgk tv
- main game
- wat keje web
- lukis2 guna wacom
- baca email
- duduk2 kosong
hampir semualah aktiviti dia, dia akan makan jajan..tolak masa toilet, tdo, mandi & solat je kot. umah kitorg berdua mmg bersepah dgn botol jajan pelbagai jenis..n aku sgtlah rimas..

so utk menghargai jasa & kasih syg suami yg sudi menjaga aku yg sakit sepanjang malam sehingga ke pagi..
aku pun createlah satu section khas utk dia..yg aku panggil 'Snack corner' tp dia lak asyik sebut 'Junkies Section'..
Junkies pun junkies lah..asal u ske ayg..sbb mmg b wat khas utk ayg..ngeee

dgn bbekalkan  idea kreatif yg xlah berapa kreatif ini..so here how it looks like..
En. Apiz's Junkies Section
Ada kerepek bawang, keropok udang, kerepek pedas & kuih sepit gulung, dodol & gula2..Bekas gula2 kaca ni dari Qiqi & Shafiq..thanx korg..elegan sgt lah plak jar gula2 tu utk idea ringkasku ini..yg bakul tu lak door gift kenduri lina
oh ya latest item yg aku pi letak semalam ialah Kieldens Butter Cookies..for sure xde dlm gmbr ni sbb baru je letak malam td..heeee yg cookies tu aku punya..

Apapun..hope u like it dear..ngeee..nmpk romantik x? mcm idea hiasan hantaran cincin yg b wat utk ayg dlu..hehe..gmbr dulang hantaran akan diletak kedian..sekali dgn post barang kawen..heheehe..

bunga2 ni sbnrnya bunga yg aku plan nak jadikan bunga tangan & bunga hiasan kotak hantaran tp oleh kerana kotak hantaran yg mcuna sponsor da cun..aku juz tmbh bunga glitter je..ehs..cite lebih lak ttg hantaran di sini..adehhs. itu en3 lain..hahaha

so kesimpulannya, jajan x beselerak da kat umah kami..
---------------------------------------------------------------------------------

remember that i mention about being sick d whole nite b4 saturday? after 3 tablets of pain killer..it got better a lil bit after 12am..so cepat2 kemas umah sket, jemur baju n watkan kek pisang utk dia minum pg hari sabtu..juz in case kalau aku xlarat bgn awal pg..n yes..aku lewat bangun pg sok nya tu..huuu tp larat lg watkan dia simple bfast..en3 sebelum ni..alhamdulillah..terima kasih Allah utk kkuatan itu..aku bersyukur padaMu..

masa kol 8-11.30 mlm tu..en apiz bukan takat sediakan ubat, sapukan minyak, urut2 dll..tp sepanjang malam dia sentiasa berjaga..bila aku bangun mengejut je pagi2 buta setiap jam sbb xtahan sakit..dia pun sama2 jaga..huu thnx ayg..b terharu & bersyukur ada suami sepertimu..alhamdulillah..
yg bestnya..masa da ok sket..dia lak tertido..heee comel je muka dia ttdo..wuu..muaah (^x^) b cayang ayg selalu..Syg, semoga kita akan sentiasa saling menyayangi & bahagia bersama sehingga ke akhir hayat kita..aminn

gmbar kek pisang malas nk letak..nggak menjadi sgt..tp alhamdulillah..sedap dimakan..heehehe..cukup utk minum ptg2 dua hari..apapun hari sabtu n ahad ni td, byk juga pkara yg nak dikemas setel..ske sgt \(^0^)/ woohooo..!!

5 notes:

Qiqi Rosnn said...

hoho.. patutlah macam penah tgk je bekas gule2 tu.. hehe.. :D

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

hoooo pengantin baru sudah pulang dari Krabi..fewiiit..
how it goes? ngeeee

nj_65 said...

laaaa...mne botol beryl choc..?hik3

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

ni gmbr lama..botol beryls kosong je la..xsmpai seminggu..sehari je da licin dgn awak..konpem ar xletak ctu..xsempat nk amek gmbr pon

nj_65 said...

lalaala~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...