Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 20, 2011

Rezeki Pagi Jumaat

credit to google image

Alhamdulillah..pagi ni 2 round bfast. 
1st - dgn suami tercinta bersama cheese cake.
2nd - Jamuan Kesyukuran anjuran Pengurus kami ie Pn Shimah.
Menunya :: Nasi Lemak Ayam Rempah dgn kuih muih bersama kopi O kaw..
huuu sedapp..alhamdulillah...terima kasih Kak shimah...
Kemungkinan besar jamuan ni adalah berkenaan dgn tahap kesihatan anaknya yg memberangsangkan sejak terkena demam campak tempoh hari. Apapun, kami semua se-division mengucapkan ribuan terima kasih & mendoakan agar Allah SWT sentiasa melimpahi rahmat Nya kepada kak Shimah sekeluarga..aminnnn

Teringat pada anak Kak Mizah (Senior juga), si kecil yg hensem tu sakit juga..huuu ("~)  ..yen & hafiz doakan agar anak kak mizah pun cepat2 sembuh & ceria seperti dulu..aminnn..sebab bila anak dia sihat, kak mzah nampak bertenaga & segar kat opiz..

Selain anak kak mizah, ramai lagi anak2 kawan2 kitorg yg lain pun sakit demam2 dan sbgnya..memang masa ni cuaca agak x menentu..
Ya Allah Ya Tuhanku, Lindungilah kami serta ahli2 keluarga kami dari sebarang penyakit...aminnnn
Sumber :: Ruqyah Asas Pengubatan Islam
Info :: Baca Fatihah, Selawat Syifa serta Doa ni sambil memegang tempat yg sakit. InsyaAllah..

Hari ni terasa aman & tenang dalam hati. Syukran Ya Allah..
Hari ni juga ada beberapa perkara yang berlaku & sentiasa dalam fikiran ni sejak beberapa hari  :
1 - Adik Ida interview. Ida, kami berdua doakan Ida sentiasa tenang & percayalah yg Allah sentiasa memberikan yang terbaik utk mereka yg sentiasa bersyukur & berusaha..

2 - Keberangkatan Sifoo ku aka Captain Faried sekeluarga menunaikan umrah. Faried ni lah sifoo, dia lah juga kawan bertengkar di opis, dia lah salah sorg teman yang sentiasa berceramah agama pada aku..walaupun dia suka guna ayat yg agak censored bila dia marah2 (-.-), still..aku respect dia dalam byk hal..esp agama, keluarga & fahaman dia ttg tugas. Faried, ko salu kata aku buat ko riak tp yg sebenarnya mmg ko antara org2 yg aku kagumi.. Aku doakan ko sekeluarga selamat pergi, tenang dalam menjalankan ibadah, dipermudahkan segala urusan di sana & selamat kembali nanti ke Msia..Semoga Allah sentiasa melindungi kalian bertiga..aminnn

3 - Adik Iparku, Eja & Mira bakal berangkat ke Kch. Eja akan bersalin awal bulan depan, so aja-aja fighting! Abah mesti happy dapat main dgn mira si comel itu (kalau mira xlari dari abah laa..anak2 buahku semua ada masalah sket dgn lelaki kecuali bapak masing2..bagus jg sbb dorg kan perempuan..perlulah berhati2 sket)..ishh geram btol nk jmp mira..nak gigit si keding itu..haish..Semoga semuanya dipermudahkan ya eja...aminn
Adikku apez, Eja sis-in-law & miraaaa..

nilah miraaa & mak long nya
oklah...nak wat keje smpai pengsan.daaa~
 rindu mira...mira...azwa.>!! dgn azwa pun rinduuuuuu yg amat~~~
wawa~ hehehe mmuahh
Selain itu..marilah kita sama-sama memperbanyakkan selawat di pagi Jumaat yang indah ini.. InsyaAllah ada berkatnya

2 notes:

mun-e said...

tak faham.. mira anak sapa azwa anak sapa..tp 2-2 comel!!! geram! :D

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

aku ada 7 beradik..
adik ke 3 ie boy, anaknya azwa yg main kipas tu...
adik ke 4 aku apez, anaknya mira yg dorg ada gmbr family tu..
hehe..
aku pun geram nak cubi aqil masa dia kecik2 dlu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...