Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 20, 2011

Resepi Roti Bakar Keju @ Grilled Toast Cheese

Assalammualaikum & Salam Sejahtera


Hari ni nak kongsi menu simple breakfast kami beberapa minggu lepas selepas terlihat page aya..hehehe
Selain tu, ni penangan main Sim juga..antara resepi lunch yang dia beri utk kita pilih ialah Grilled Cheese. Simple sgt cara dia & yummy...Sila layan gambar dlu..kalau x berkenan nak try..xyah scroll utk resepi..hehe

X nampak apa2 kan?

One bite

2bite

half toast bite..haha
Nampak x cheese dia..?? wuu wuu masa bakar2 tu kan..bau cheese nih..nyum2..padahal cheese biasa  jek..hehe..lagi2 lah en apiz somi tercinta ni yg memang hantu cheese..asyik ulang alik jek ke dapo tanya "da siap lom..da siap lom" (sama mcm kes masak pza hari tu juga)
*ampunn sbb panggil ayg hantu cheese..ngee..u knw u love me..mmuahh ;p


Bahan-bahan :: 
Roti 
Butter @ mentega aku prefer butter dari mentega
Cheese Chedar jek yg aku guna
Serbuk Lada Hitam
Mixed Herbs (klu xde yg ni pun xpe, ni hanya utk aku tambahkan selera western apiz jek..ngee)

Cara Penyediaan ::
1. Sapukan sebelah roti dgn butter, kemudian letak atas frying pan. 
    Bhg yang ber-butter menghala ke kuali utk dibakar.
2. Letak Cheese sekeping.
3. Then sapu lagi butter pada sebelah bhg sekeping roti lain (utk bhg atas pula)
    Letak roti ni atas cheese td & bhg butter menghala ke atas. menghadap kita
4. Taburkan serbuk lada hitam & mixed herbs. X perlu byk. Secukup bau je. 
5. Bila bhg bawah roti dah kekuningan, terbalikkan. 
    Bila dua2 belah roti dah cantik je kuningnya..
    Sila angkat & hidang..hehe.. cheese nya jgn risau..confirm cair da kat dalam..

Potong 2 menjadi bentuk segitiga & boleh dijamu bersama Teh O' je..hmm simple but lovely~ (^-^)v
* sebabkan en suami dah x sabar sgt, xsempat nyempat nak potong cantik2 dah..


~ Selamat Mencuba ~

0 notes:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...