Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 25, 2011

10 bulan yang lalu...

Suatu petang yg sunyi, terima email dari En. Erfian @ pyan nih..tajuk email dia agak classic sket.. 
9 bulan yang lalu
Dalam terpinga-pinga dengan tajuk email, menerawang je memori...pyan send email bulan lepas, gambar kami berdua di majlis perkahwinan dia..tp terpaksa tulis 10 bulan pada tajuk sbb da terlewat sebulan..adehh..
hmm masa tu kami berdua pun x disatukan lagi..hehe (^,^)  
confirmlah salam tahniah pada pengantin kat bawah ni niatnya termasuklah utk mengambil keberkatan..hehehe..
Salam dengan pengantin..hehe~ amek berkat

Versi serius kami yg xkawen lagi..tp dorg b2 di hadapan senyum bahagia jee ;p.. 
ehh baru tersedar yg pcik kat blkg tumpang serius sama..hehe
Cantiknya pengantin..sama comel, sama lawa..Bagai pinang dibelah dua..huuu
Majlis Akad Nikah mereka berdua diadakan pada 01.10.10, majlis kenduri yang kami kunjungi ni, majlis sebelah isteri iaitu pada 02.10.10 bersempena Ulang Tahun Hari Lahir pyan juga..kiranya perkahwinan ni umpama bday gift lah ye pyan..hee romantik gitu... Manakala majlis di pihak lelaki pula diadakan pada 10.10.10..hehe cantik2 susunan tarikh ko pilih ye pyan.. and utk pengetahuan semua, dari aku kenal pyan sejak tahun 2007 lagi..dia dah lama pasang angan-angan utk jadikan tarikh 10.10.10 tu hari perkahwinan dia..masa tu belum ada awek lagi tp alhamdulillah tercapai juga hasrat ko ye pyan..hehe..

Walaupun panas terik masa tu tapi angin sepoi je bertiup..terasa aman sangat..majlis meriah dengan kehadiran tetamu yang ramai.. berduyun dtg x henti, ditambah lagi dengan makanan yang alhamdulillah..sedaaapppnyee..well, if thats my day, then its already perfect for me..

Yang specialnya, kebetulan pada masa kami berdua sedang menjamu selera, pasangan pengantin dendangkan lagu untuk para hadirin..hehe ske sgt2..ramai yang ngusik..hehe pyan mmg minat menyanyi..masa kenduri Lynn dlu pun dia pernah sampaikan sebuah lagu...hehe..suara dia merdu..kalau MIDA ada event pertandingan karaoke @ majlis yg perlu penyanyi, dia mesti jadi volunteer..Seriously, x pernah rasa kecewa kalau dia dah mula pegang mic..

Mesti ramai yang tertanya-tanya lepas tgk gambar Mr & Mrs Pyan nih..ok..let me explain..Pyan ialah salah seorang pemenang dalam Program Realiti Jangan Lupa Lirik tahun lepas. Isteri pyan pula adik kepada Aida (Juara Gadis Melayu season 1).. Barulah semua akan kata..ooh..patutlah mcm kenal..ye dak? haha
nampak x pyan kt ne?
credit to Murai
-Kembali kepada tajuk utama..-
then tersenyum dan realize..hmm memang banyak perkara yang dah berlaku sejak 9 bulan lalu..terlalu banyak.. 
Bagi pyan..selepas 9 bulan perkahwinan, ni anugerah & amanah besar dari Allah SWT untuk dia sekeluarga..dia terima dengan rasa syukur & bahagia..alhamdulillah..Tahniah Pyan..

  
Baby Erfan Huzayr bersama papa & mama nya..16-06-11
Apapun, kami berdoa agar pyan sekeluarga sentiasa dicucuri rahmat dari Allah SWT dan
Semoga Erfan akan menjadi anak yang soleh & taat kepada kedua ibu bapanya...aminnn

0 notes:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...