Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 21, 2011

Him-nae Yen & Apiz..!!

credit to google image
...(''~)...
Dua-tiga hari ni tertekan sgt dgn perkara-perkara untuk penuhi keperluan2 kehidupan. Semuanya utk masa depan yg lebih selesa tapi semuanya berserabut. Biasalah urusan2 first time nak deal mmg lah mcmtu..kan?

Hampir-hampir bercakar manja tp alhamdulillah masih boleh kami bertahan..
Setiap hari ada je persoalan yg menyesakkan minda bersama..

masa di office, penat kumpul2 maklumat..
plan kononnya nak bincang di rumah lepas balik keje 
tapi once bila balik rumah, bila rasa tenang hati tengok satu sama lain..
rasa malas nak bincangkan perkara2 duniawi yg menyesakkan hati & minda ni..
jalankan kewajipan, borak kosong ttg aktiviti fam akan dtg (konvo adik2) & gurau2 je..terus terlena ke pagi..
Kami bersyukur atas nikmat Mu ya Allah..
Tenangkanlah hati kami berdua suami isteri..
Kau berikanlah kebahagiaan di hati kami sehingga ke akhir hayat kami..aminn
Ayat bagi semangat & positif buat kami suami isteri hari ni ialah..
"B honeymoon dgn ayg di syurga nanti je lah ye"

Selamat bertugas semua & happy2 selalu..

* him-nae = bhs korea untuk encourage diri / bertahan / be strong dll.. hehe
**edited
Penjelasan ni dikeluarkan sbb ada yg bertanya kenapa ayat positif tp ttg honeymoon tibe2..
mcmni..lepas kawen hari tu, poket dah kering, nak gi honeymoon kene lah simpan duit dulu..
bila ada simpanan sikit, byklah pulak perkara & pihak yg perlukan duit..
tertangguhlah lagi niat nak honeymoon bulan 10 ni td..
kebelakangan ni plak sibuk dgn keperluan2 utama bg jgkamasa pnjg yg di atas, 
tetiba teringat ttg impian nak pi honeymoon, nampak gayanya haruslah terkuburlah selamanya..
so..tetiba dgn rasa sedih & hiba + terpaksa..keluarlah ayat kt atas td..
~end of a dream with a happy thought..kot.

0 notes:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...