Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 31, 2011

langsir..

2 malam lepas mimpikan abah aku komen pasal langsir rumah..adehh..apakah?
hmm sgt merindui dia.. ("~)

tp mmg kitorg nak atur semula langsir2 umah masa ni..sbbnya warna sarung kusyen yg kitorg ganti jumaat lepas kontra dgn langsir biru di ruang tamu..haha..

bila tgk keadaan susunan n warna di umah..adehh colorful sgt..xsesuainya utk umah pasangan kawen..malam nnti kitorg dua rearrange semula..huhuhu..

semalam xsempat nk tukar sbb mak & abah (parent apiz) dtg makan2 dgn arisya..so, aku yg kelam kabut sbb baru tau kol 4..hnya sempat sediakan kuetiaw goreng putih dgn kopok je..wuu wuu wuu..

Wednesday, March 30, 2011

abah..oh..abah

Tadi baca en3 dd yg bila ntah..cakap pasal ayah dia sanggup nak ke jalan TAR blikan nasi beriyani yg paling sedap dia pernah rasa wpun si anak a.k.a dD dudu cuma mntk nasi beriyani pasar malam jek..semua tu wat aku teringat kat abah di kuching..huu..xpernah kedekut dalam soal makan minum anak2..
abah & mama ~rindunyaaaaa~~~~



nih sms dr klong 16 mac hr tu..ttg sorg bapa yg..hmm aku type semula jek la
--------------------------------------------------------------------------------------------
klong g pasa malam, kat gerai buah..pnjual mangga tu tegur kawan dia yg baru je bli 4,5 biji buah dari gerai dia..

penjual  :: ai mat, xkanlah x menyempat makan di umah..
pembeli :: aku makan dlu..kalau kat umah nanti, xsempat nk makan..anak2 aku kuat makan

klong teringat semua perbualan mereka. dlm hati klong teringat yg abah xkan makan sorg2 mcmtu..kalau abah, bukan takat 5-6 biji tp sebonet kete dia borong..jauh bbeza la dorg dgn abah kita..bla~ bla~ bla~ bebelan seterusnya
--------------------------------------------------------------------------------------------

btol la cakap klong tu..klu abah beli makanan, kitorg makan sama2..
kdg2 dia suh kitorg makan dlu, in case xcukup, dia pi beli lagi..
tp kalau makan dlu sbb takut makanan tu habis n xsempat sbb anak2 makan???
hmmm mmg xpernah la 
*rasa nak hug abah je skang ni..smlm dah la mmpikan dia cakap pasal langsir umah aku..adehh

adalah sekali tu..kitorg teringin nk makan durian..sbbkan durian kt kebun xde buah masa tu..abah kt nk g pasa sat..ikut je lah..masa tu cuti sem upm..
*oh ya..wat pgtahuan semua..kitorg adik beradik kalau raya, jln sama2 dgn mama abah..klu pi mana2 pun, bila da besar panjang gmok skang nih pun..masih ske jln dgn dorg kalau kuar..hahaha

hmm kbetulan masa balik cuti sem tu bukan musim durian..sbb tu lah..tkojut den tengok harga..punya mahal, siap ada yg jual by kilo plak tu..jual duri ke isi nih..haish..(-.-*)

sekali tu abah gi kat selonggok durian nih..sebiji dlm 7-10rgt, abah pun cium2 lah satu2 durian dlm longgok tu..
bisik kt acu "abah mcm nk beli semua je...haha" (^o^)
ttiba abah cakap kt tokey durian.."amek semua. isi terus dlm boot" 
kitorg dua :: hoh?!! acu--> ('.') ('0') <--ayen
~penuh boot kereta wira abah..lalalala~ 
abah :: kene makan habis malam ni juga ni ..
kami dua lg :: ~gulp
hensem x abah masa muda dlu..hehe..masa ni abah da lewat 30-an nak masuk 40 da kot..

sampai je umah semua org tkejut tgk abah bli durian satu boot..sekali kira2, semua sekali lebih kurang 65biji..
waaahhhhh malam tu gilalah pi melahap durian..
mcm xpernah jmp durian seumur hidup jek..wuhuuuu~~sedaaaapppp (^o^)/ 

tp abah makan 2 ulas je..diulangi 2 ulas je bukan 2 biji..sbb dia hi-coles..so kene lah bjaga2 dlm bab makan2 esp durian. & seafud..abh senyum je..nampaklah abah puas hati sgt bila dpt bli yg elok & sedap utk anak2 dia..

kitorg dgn kucing2 ksayangan (wan2, tutu & putri) sgtlah knyg..lebih tu, mama wat tempoyak..hehe..
tempoyak goreng? yummy~~ lama xwat..
oh ya..kucing2 kitorg sgt ske durian..boot kete tbuka je diorg lebih bising ngiau kt sebelah kete dari kitorg..haha..3ekor tu kalau cium bau durian je..selagi x dikopekkan..selagi tu dia tunggu je sebelah durian smpai siap tdo2 lagi depan kotak durian..haish

ble abah g toilet, kitorg dua bgtau harga..smua org jadi mcm ni haa ('0') & thenti makan jap..
meow 3 eko tu juga yg masih sibuk jilat n gigit buah durian..nom nom nom..adehh..naseb la korg ni kuceng comey2..

kesimpulan & fakta :
  1. abah x pernah kedekut dlm soal makan minum anak2, biarlah kitorg xde kete sebijik sorg @ bilik tdo sorg sebilik tp seriuslah selain masa poser, kami xpernah berlapar..tgklah hasilnya pd diri ini..hehe~ ni tlebih sbb mkn mcd byk sgt..oh ya..fyi..abh xpernah bli fast food utk kami..wuu wuu 
  2. abah syg kitorg n salu bg yg terbaik utk kitorg..
  3. kami ber-7semua sygkan abah..huu yen rindu abah~~~
en3 ni diwujudkan khas buat tatapan cucu cicit abah..wuu wuu..supaya dorg kenal sapa atuk dorg..huhuhu..misz u dad..

Tuesday, March 29, 2011

Putra Kawennnn..18-03-2011

Putra ni kawan en apiz tp memandangkan pilih gmbr utk diletak pun en apiz tiada masa..meh aku je la cite sket2 bdasarkan gmbar yg ada..
dar kiri :: yg bertopi tu apiz buah hati pengarang jantungku, din, putra si pengantin, alan & nase (bakal sorg ayah)


Dorg semua ni bermember dari sem 1 lagi di UPM '03..bbudak multimedia ni xramai sangat kalau nak dibandingkan dgn bbudak software (aku & kelasku)..dlm gmbr ni, sorg je xde mb sbb dia amek gambar..iaitu en suhail azmi..nama team ni yg amat ske wat keje2 multimedia nih "Multimedia X-tremist"..siap ada logo signature lagi..



Mrs Putra

Ni lah wife putra, ZEZA..tau dorg kapel masa masih kt U lg..dorg ni mcm ada on & off..biasalah..kita semua masih muda remaja masa tu..la ni dah konpem dah laa..xyah nk on off da.. ada lah jumpa zeza 2-3x masa tu..lepas abeh study pun jmp lg..masa kenduri kawan2 kawen..putra ni syg kt zeza..asal zeza free je..mana2 je dia nk ajak mem dia..hehehe..zeza baik & peramah..zeza ni totally different from what we saw..mcm perumpamaan omputeh tu..'dun judge d book by its cover' ..luarannya, nmpk mcm pendiam, mcm serius yg amat..mcm tegas tapiiiii..hahaha..semuanya berbeza lepas borak 5 min..she's a nice person..alhamdulillah putra jmp wanita yg baik..bukan mksud mengata ex2mu yg lain xbaik putra..sat..ada ke ex yg lain? hehe seingat mcm xde

Putra & Zeza sebenarnya dah bernikah lamaaaaa daaaa...dari tahun lepas lg..11-12-2010 ..putra amek tarikh bday aku & dia..nak gak bgtau sini, bday kitorg sama tarikh..weeee (^--^) aku ske tarikh bday kitorg..motif bgtau tarikh bday kat sini? haha..sila set reminder fon anda semua 

yg kitorg gi ni, majlis bertandang di rumah putra, kemaman..lagipun apiz rdu nak jmp mmber2 dia..aku ikut je..lagipun mmg dah plan nak balik jmp tokma d terengganu..entry itu kedian..hehehe
Utk kamu dari ex-multimedia '03-06 <br>apiz, nasir, alan, suhail,din, linies, aida,maisarah,esma & amy
** Maaf putra, collection xmencukupi utk memenuhi hajatmu TV LCD 42-inci..hehe..
vacuum comel jadik ar..ni sama sebijik rupa & warna dgn hadiah kawen kami bdua dari pemberi hadiah misteri..tp bukanlah barang yg sama sbb ini yg dibeli hokayy..nmpk x jaket en apiz masa membayar tu? hehe... apapun, tq utk pemberi hadiah misteri..huhuhu sangat berguna buat kami bdua..alhamdulillah semoga dirimu dirahmati Allah sentiasa..aminn

Malam hari Jumaat 18-03-2011 tu, kitorg bdua pun singgahlah sebentar di giant gombak, membeli hadiah utk pengantin, hadiah ni ialah dari team2 multimedia yg sekelas dgn putra..ni je yg reply post fb apiz utk collect2 masa tu..gerak dari KL pukul 8mlm...kitorg berdua plan nak drive trus ke Kemaman, dah book da di Shafura. tp perjalanan terhenti di Kuantan je sbb da penat.

Sampai kat Kuantan, dalam kol 10.30 mcmtu..cari2 hotel nase stay tp xjmp so lps pusing2 & lost..kitorg bermalam di Hotel Damai Beach..damai beach bukan di kch ke? berangan nk balik kch la tu..hehe  bukan Damai Beach tp BUMIMAS Hotel..nak cte sket pasal Bumimas ni, wpun hotel ni dlm kategori hotel bajet, still ada tv, tmpt gantung baju, tmpt sangkut jeans,ada meja berhias, selain tu pihak hotel provide sabun,towel, mineral water & WIFI..huk huk..lepas juga en apiz dload satu game malam tu..lps update status check in, aku layan tudui je..sbb penat sgt da..bg aku..yang paling penting bilik & toilet dia kemas +bersih..serta selamat..alhamdulillah..aku ok je

hmm keluasan bilik deluxe dia cukuplah utk dua org ke hulu ke hilir, rasanya xder lah smpai berlanggar bahu..hehe..tp klu smpai utk anak2 belari xde ar..tp kitorg bukan nak guling2 or belari bekejaran mcm cite hindustan dalam bilik tu pun..cukuplah sekadar nak rehat..alhamdulillah..terlupa nak amek gmbr tp percayalah..selesaaaa & bersih..i likeee...Overall, hotel tu ok (thumbs up)..
**kalau dtg bkeluarga, ameklah bilik khas utk keluarga..mb lah agak luas..x macam bilik deluxe..khas utk bdua je (^,^)v

utk keselesaan & keperluan yg mencukupi itu..utk semalam, kitorg hanya perlu bayar RM~68.00..ok wat??  sgt sukaa..sbb xde masalah tekanan air rendah, toilet sumbat ke hapa..semuanya ok..lagipun, singgah kami singgah singgah sebentar,bukannya nak berkampung di situ..hehe..

so pagi nya, lps check out, kitorg pi minum2 jap, pastu set jmp dgn en nase, rupanya hotel dia sebelah selekoh je dgn bumimas..adehh (-_-!) dah namanya smpai malam..mmglah xnmpk..mata pun da penat..so,member seperjalanan seterusnya iaitu dari kuantan ke kemaman ialah En. Nasir suami isteri & adiknya.
Dari kiri : adik Nase, Wife nase, Rose **nmpk x putra kat blkg? hehe
 Rose ni dah dekat2 due nak bersalin da...tunggu hari je lagi..tp nase nak juga bawa rose pi jalan jauh2..dia kata dia sanggup jadi bidan kalau terbersalin awal..haish nase nih..untunglah ko nase..dapat isteri yg baik, dia ikut je pelawaan ko..penat pun penatlah..asalkan dpt temankan suami..nmpk sgt kepenatan..xcaya? meh tgk gmbr sebelum disuruh posing senyum
rose nampak penat sgt kan?? huu jht x nase? sila jgn kutuk nase..hahaha
Sbnrnya rose yg sudi nak dtg sekali..x dipaksa pun..wpun nase mmg offer diri jadi bidan, dia still kelam kabut cari hotel yg dekat dgn spital..hahaha..tau takut (",) xpe..masih fikirkan hal isteri kalau tetiba keadaan jadi gawat..wuu wuu

apiz, nase & din
Kitorg sampai masa pengantin sedang makan beradab..apa lagi, makan sekali lah tp kt khemah luar ar..hehe..sedappp lauk2 dia..pk makanan dr kemaman rupanya diimport dari johor..wuu wuu..jauh juga pjalanan catering..sbbnya tuan punya catering ni, kawan baik dgn abah putra..dorg dtg btandang sehari lebih awal dari majlis..hehe..hm yg korg tgh nmpk ni, pcik2 ni semua dah selesai makan..nase asyik bz bagi panduan pada org yg tanggung tugas di opis..tension lak en apiz nak borak asyik terganggu..din plak sengih je dlm risau..dgn confidentnya dia central lock kereta yg di kuantan tp kunci tinggal di umah damansara..adehh berat btol..tp yg bez, parent din dgn sportingnya temankan din ke kenduri putra..hehe..parent din baik, untung bakal menantu dorg..oh ya btw..din masih single & available..hehe
Suamiku yg tersayang..mmuahhz
yg ni plak.. NOT(single & available)..hehehe..xde if-if dah..memang not @ X @ TIDAK , kalau nk masuk if juga, aku terus letak exit; @ the end..hahaha..ayg, b cyg kamu..huk huk

ni gambar para isteri kecuali adik nase (btudung kuning)..

Sebelum balik, sempatlah bgambar tp dalam masa suka2 tu..lupa lak nk hulur tepon pada OP untuk tolong amekkan...wuu so tpksa lah tgu gmbr dr putra @ din nnt yek..hehe

Balik dari kemaman, kitorg bdua terus ke Terengganu..yahuuuu..& nase sefamily memulakan misi pencarian kopok lekor di kuantan..
Utk nase & rose :: Kami berdua doakan Rose selamat bersalin nnt ya & Semoga baby yg lahir akan menjadi anak yg ta'at kpd Allah, agama & ibu bapanya..aminnnn..

entry seterusnya ttg Terengganu..heheeee

Thursday, March 24, 2011

Muni Kawen..!!!! Woohoooo~ \(^0^)/

Nak tau sapa muni? ni haa dia...currently beliau on leave- honeymoooooonn..

ayenz :: awat semua org pi honeymoon dear? kita dua laki bini dak pon
apiz ::  sbb hang x dak cuti..
ayenz :: ('_')

da dpt idea mereka berdua ke mana? jom pi serbu depa...

dari korg terjah hotel hard rock penang tu..baik kita layan ttg muni & majlisnya...

muni adalah salah sorg sahabat baik & rapat dgn aku sejak kenal di UPM dlu..1st kenal aini (ekan), pastu dia kenalkan dgn muni..wpun dd dudu kata geng aku geng mcik..aku masih konpius kenapa digelar geng mcik..sbb kitorg xpernah pakai baju opah @ kain batik @ kecoh2 (ekan dgn muni je kot salu kecoh..ni la yg diungkapkan kerana nila setitik)..hmmm rasanya gelaran paling ssuai utk kitorg..ialah geng roti sardin abg cafe fsktm..pnjgnya nama..

sbbnya stp hari(kecuali sabtu ahad @ abg cafe tutup kedai) ktorg WAJIB lepak makan roti sadin tu wpun ms tgh sengkek yg amat..hmm dia bubuh apa la dlm tu smpai kitorg kemaruk sgt dgn roti sadin itu..woot woot!! sedap bangat! sampaikan hadiah kawen muni dr kami bdua bkait rapat dgn roti sadin abg cafe itu..btw,ko da buka ke mon?

muni ni kkdg leh simpan rahsia..kekadang x..haha...ikut keadaan & tahap kerahsiaan..dgn dia..salu masam2 muka..gelak sama2..tp walau camanapun..dia akan cuba pastikan kitorg siap assignment & gi kelas sama2 berlima..aku ske tp sori la sbb aku salu lmbt..klu lmbt kuar bilik, dia da jerit dr hujung lorong dkt toilet..adehh..kecoh ar aku,dalia n ekan lari2 kuar bilik..haha...muni xkedekut kongsi ilmu yg dia tau..dia pun ske makan tp badan xjg besar..jelesnya haku..korg mesti xmo dgr muni mnjerit, aku rasa satu blok P3 blh dgr..samada dia marah, excited, tension, sedey..sume menda dia jerit kot..hahaha..muni sound je klu dia xpuas hati dgn apa menda sekalipun mahupun pd kasut baru yg dia beli sendiri..patut ke? muni pernah sound aku cakap yg aku da abaikan dorg berempat..jarang bsama dorg la apa la..sori mon, aku sgt pnt dgn aktvt mtm lewat habes & tpaksa stadi smpai larut mlm..lagipun masa tu, aku dgn apiz byk habiskan masa bsama gak..sori ek mon..aku tau ko syg aku lebih dr apiz syg aku masa tu..ampun encik suami 

tau x apa solution muni supaya aku salu ada masa dgn dorg? quit mtm..haha..mcmlah boleh..aku kan da tlg korg dpt byk kredit utk stay dalam kolej? bukan bg free ok..aku wat aktvt yg xmasuk akal utk ahli blok aku..& push kawan2 aku jadi AJK sekali.. apapun mon, aku mmg teringin sgt kuar dgn korg semua selalu..tp terbatas dgn tugas mtm..



aku da siap letak nama dia lagi kt setiap pic..hahaha

ooohh ya..aku jarang panggil dia muni tp salu pggil dia mon..adalah kes nya lama dahulu di kelas software..klu mon masih igt ar..kui kui pggil muni ni nampak ayu jek..xsesuaaiiii tp xpo lah..since ko da jd isteri org..baik aku gunakan nama ayu sket..muni.

Tarikh bermakna utk muni seumur hidupnya ialah 12 Mac 2011, dimana upacara akad nikahnya bjalan lancar dan dalam suasana yg meriah..alhamdulillah...tahniah sahabatku..

بَارَكَ اللهُ لَكَ وَبَارَكَ عَلَيْكَ وَجَمَعَ بَيْنَكُمَا فِي خَيْرٍ


“Semoga Allah memberikan keberkahan kepadamu, memberikan keberkahan atasmu, dan menyatukan kamu berdua di dalam kebaikan.”

Kronologi majlis akad nikah muni & rizal ::

2hr sebelum muni nikah
ayenz :: ayg, kita g awal sabtu ni eh..muni kawen pagi..pastu blh ke akad syafiqiqi after zuhr.
apiz :: hmm ok gak..

malam sebelum muni nikah
apiz :: ayg x balut lg hadiah ni, b..sok nk g awal kan?
ayenz (kat dapo..buat2 bz) :: err..x..hehe..muni punya majlis after asar..kita g syafiqiqi pny dlu..
apiz :: laaa pulak...
ayenz :: sori..salah info..sib baik kwn muni tny kt blog dia..klu x..hahaha..

12 Mac 2011 ~muni konpem tgh dup dap masa ni
Terima sms dr muni pg 12Mac :: Yen,dtg la dlm pkl 4 eh..xawal sgt xlewat sgt time tu..baik cik muni.. 
actually aku xberapa sihat pagi sabtu tu..jadi kalau la akad2 mereka ini dijadulkan pg..tpksa mohon maaf xdpt dtg..akad nikah syafiqiqi pun kitorg xhadir sbb aku xsihat..("~) sori adik2ku..meskipun begitu ku gagahkan jua ke rumah mertua dgn masakan2 yg telah aku janjikan pd suami tersayang..sbb da plan lama nk masak n mkn sama mak abh tp mak salu kt kpg,xde kt kl...

sampai2 je.. tgk muni tgh ditatarias..hehe...dD dudu, kuku & ma dd da smpai dlu
gemuruhnya cik muni kita ni sampaikan xdpt nk senyum smpailah diminta senyum oleh camerawoman xbertauliah ini..
selepas keluarga lelaki & tok kadi smpai, muni pun turun dgn anggunnya..dan duduk di tengah2 rumah ..huu..byk gmbr zoom je sbb kitorg dok jauh sket..
 
ceria tp nampak cuak..wuu wuu..
alhamdulillah..dgn sekali lafaz, sah muni telah bergelar isteri..kepada Rizal..tgklah gambar bwh ni..tpancar seri pengantin yg telah selesai diijabkabulkan..Baraka Allahuma~
Puan Muni bersama ibunya tersayang
mak muni sgt ramah dan baik hati..huuhuhuu..sepanjang majlis mak muni senyum je..wuu..dan..gambar seterusnya,
Mr. & Mrs Rizal
Muni..aku sgt suka masakan tlo itik masak lemak ibumu itu..dd,kuku, aku & apiz diberikan layanan bez sket..siap duduk di meja beradab pengantin masa hari akad tu..hehe..segan yg amaaaat tp sbbkan nak teman muni dan makan masak lemak mak muni..wuuu wuu aku relaaaa...(^0^)

kami yg hadir bersama ketika itu..ada kuku, dudu, apiz cyg, ma dd, & along muni..baby along songsang..tp da bersalin dah..alhamdulillah..semuanya selamat..boleh tgk baby di sini..
ma dd sgt comel real life..peramah lak tu..hehehe
kuku xde sbb dia nk amek gmbr..tp ma pndg kamera dlm ni..oh ya..real life kan..lipstick ma dd cantik..nk bli la satu utk ma kita gak.wink*

ini kami bdua bsama mak muni & psgn mempelai..rizal sorg je pndang cam teponku

hokayy..yg ni pasangan bersama kuarga dd..ayah dd je xde..alaa..nk jmp ayh dd gak..waaa





13 Feb 2011
sekali lagi, aku xberapa sihat paginya..apiz da risau sebenarnya tp aku nk gak ke kenduri muni & qiqi..so bila masuk tghr..aku usahakan juga utk gi..huu muni,qiqi..sesungguhnya aku mmg syg kamu dua..

~close ur eyes...bieber said

pengantin masih segan2..hik hik

sib baik la aku suh dorg manja2 sket..dptlah akhirnya gmbr muni lentok..hehehe

kek muni~tq cik seni
Rizal..
jaga lah muni baik2, bersabarlah dgn setiap marahnya kerana disitu terselit comel & manja dia..
Muni,
ta'at pd suami itu byk caranya, berhati2lah ketika berbicara & sayangi dia yg sudi menjaga & menemani kita utk mengisi hari2 yg akan dtg..


Mr & Mrs Rizal,
Kami doakan korg sentiasa berbahagia & saling sayang menyayangi..berkekalan hingga ke syurga..aminn
**aku syg ko muni..kini ko bukan lagi milik kami,kawan2mu..~motif???

yg penting saling menyayangi, saling menghormati..insyaAllah...semoga rumahtangga kita semua berkekalan hendaknya..aminnn



19 Mac 2011
dapat mms kt bawah dr muni..dia nk g bertandang dan terus g honeymoon..
tata yen..tu dia cakap??? how dare ko tgglkan aku & pi honeymoon???

sedey plak rasa hati...aku doakan yang terbaik utk ko mon..semoga semuanya dipermudahkan..selamat pergi & selamat kembali nanti yek..hiasi diri berserta peribadi..muuah take care dear fren...

**kesemua gmbr di atas, kecuali yg terakhir ni & kek, kesemuanya diambil dgn lensa iphone & alteration menggunakan CP Pro..aku xmampu bli SLR...wuuu

Tuesday, March 22, 2011

Lets go 2 Kuala Lipis ~ Kenduri Lina & Din~

nampak x mana satu lina..kecik molek je kan orgnya?
Ni pun salah satu entry tertunggak..apa lg kalau bukan ttg majlis kawan2..wuu wuu..ramainya org kawen..
bila tgk semula gmbr kat atas ni..baru perasan..semua yg dlm gmbr ni da kawen..haha..ni masa kitorg wat LI dulu..rasa mcm da tua da bila tgk semula n teringat status semua org da berubah...wuu wuu..klu xsilap, masa ni lina & din baru mula bcinta..ampun klu salah yek

Kenal Lina dari masuk UPM. Nak kata rapat sgt, xlah juga..tp lina ni mmg baik dgn semua org yg dia..emm..yg dia berkesempatan untuk bercakap kot..hehe..lina mmg someone yg baik hati, x kedekut, peramah sgt, cakap terus terang,suka buat lawak smpai kekadang bila ternampak dia bermuram durja @ bersedih , xtau mcmana nak tolong..wuuu ("~) Anyway,this is not a sad entry, so we continue with the good parts...antara soalan2 dia smpai skang yg masih xleh nak lupa..asal terjumpa je kat mana2..dia confirm tanya "Kak yen nak pi mana ?" @ "Kita ikut eh..?" @ "Nape kak yen?" @ "kak yen sihat? " & mcm2 lagi...byk btol soklan dia berserta dengan senyum lebar lagi..sejuk perut ibu ngandung nengok dia..hehehe senang cite..lina ni sorg yg sgt2 mudah adapt dgn apa2 situasi@sesiapa sekalipun..

Lina, kyen minta maaf xdpt ke majlis akad nikah lina 4 Feb 2011 tau...ssh gak nak dpt permission dari ibunda tersayang utk jalan jauh2..sbb smgu lg nak kenduri sendiri da masa tu..huu~  apapun..Alhamdulillah..dpt jg permission utk ke majlis bersanding lina 5 Feb 2011 di Kuala Lipis. Yg seronoknya, selain ditemani bakal suami masa tu masih lg bakal suami..ehem..kitorg turut ditemani klong & ain yg risau memanjang bila tau kitorg nak ke lipis..dorg pun nak join sama gi..klong siap offer biar dia yg drive ke sana..alahai..thanx korg..terharu sgt2..
Kalau ikut plan asal, nak gerak dgn dalia & muni tp disebabkan ain & klong bgun lewat..ida plak xberapa sihat..so kitorg gerak lewat..smpai lipis pun da dekat pukul 4 ptg..so mmg xsmpat lah nk bgambar dgn kawan2 UPM lain..tp masuk2 je mmg terpegun dgn kejelitaan lina dan kesegakan din di hari bersejarah dorg..huu..masa tu rasa mcm xsabar je nak kawen..hahaha ..So berbekalkan iponku hadiah bday pemberian suami ..meh layan gambar2 yg xberapa nk byk ni..ni lah antara hasil2nya :

Pengantin Baru ..Bagai pinang dibelah dua..
xsure ni keluarga lina @ din
Selepas makan, baru la mula snap gambar..masa tu pun, caterer da mula kemas2 sebab dah x ramai ttamu..oh ya lupa nak mention..makanan di kenduri lina sangaaaat sedapppp..hehe..i like..so do the 4 of uz..woot woot \(^0^)/  ktorg xsempat mkn aiskrim biru

cantik kan pelamin lina?? wuuu gojesss mcm di taman bunga...ske sgttt
masa gmbar ni di amek, family pengantin da mula utk sesi bergambar keluarga..apiz pun g je ke depan utk amek gmbr pengantin di singgahsana mereka..wuuuu~ nak naik.. 
unfortunately,tetiba semua org segan nak naik amik gmbr dgn pengantin di pelamin yg gojess itu..("~) wuu tp xpe..kitorg still dapat bergambar dgn pgantin di carpet merah hokayy..actually the walkaway path only..nk sedapkan hati sendiri..haha

gambar 3 dara pingitan
anyway..perkenalkan..disebelah kiri sekali ialah klong, tengah itu ain dan yg cute itu aku..haha..saje wat semua gmbr glow2 & soft touch sbb nak nampak sejuk mcm di kayangan..khayalan semata..
nampak x kat blkg kami ada apa? pelamin..!! hahaha..sbbkan semua org segan nak naik pentas, ain suggest amek gambar di gerbang tp pastikan pelamin still nampak meskipun jauh nuuuuun di belakang sana..hahaha hapee?? korg xnmpak pelamin???
last but not least, there he is..encik apiz sebelum kawen..haha
Skrg nmpk x? hehe..bila ain ke tepi, baru nampak pelamin itu..hahahahaha..ok..can uols see that? d bunga tlo & cute basket with cakes in it..? dats d door gift from pengantin..hehe..tq ..!! like..like..like..like..like..

Lina..wpun lina ada mention ttg prob baju lina..tp xnampak lgsg..kyen cuma nampak lina cantik sangat.. im hpy 4u gal..so utk Lina & Din, kitorg mendoakan kebahagiaan, kesihatan & keceriaan berkekalan di antara korg berdua sehingga ke syurga..aminnn

Kenduri Fendi, Shafiq & Qiqi ...


بَارَكَ اللهُ لَكَ وَبَارَكَ عَلَيْكَ وَجَمَعَ بَيْنَكُمَا فِي خَيْرٍ


“Semoga Allah memberikan keberkahan kepadamu, memberikan keberkahan atasmu 
dan menyatukan kamu berdua di dalam kebaikan.” 
(Hadis Riwayat Abu Daud, no. 2130. 
Hadis ini dinilai sahih oleh at-Tirmidzi dan ath-Thusi sebagaimana yang dijelaskan oleh al-Albani di dalam Adabuz Zifaz)


Alhamdulillah...3 org sahabat lama telah melangsungkan perkahwinan dan dalam mood bulan madu masa ini. hmm..kalau nak diingat semula, persahabatan kitorg bsama mereka org bermula sedari tahun 2005  
*"mereka org" merupakan bahasa blogger sendiri, tiada dalam kamus peribahasa. utk lulus dlm mana2 peperiksaan sekolah,perjawatan,ujian memandu dsbg..sila abaikan perkataan tersebut..terima kasih.

Dalam usaha menjadikan kolej 12 menjadi kolej yang dikenali di peringkat UPM,  pelbagai rintangan kami tempuhi bersama di bawah pimpinan Prez serta naungan ayahanda Dr Saidon & Mem..terima kasih ayahanda & mem kerana byk membimbing kami..
Kalau nak dikenang, tiada kata atau cerpen mahupun novel yang mampu menguraikan segala kenangan manis, pahit, masam dan masin yg telah dilalui & dikongsi bersama..Mereka lah sahabat, teman dan kaki  serta tangan seperjuangan, sepasukan ketika menjadi Ahli Majlis Tertinggi Mahasiswa (MTM) Kolej 12, UPM dulu..
Alhamdulillah..usaha kami tidak sia2..motif ayat ceritera?? adehhh

Oklah..back to the story, utk en3 kali ni, cari punya cari..sikit yg amat la gmbr yg ada..kbanyakknnya masih tersimpan pada memory fon lama, so harap dimaafkan & berbekalkan yg ada ni je lah yg boleh dikongsi bersama..

~ Zaman muda-mudi ~ ooohh terlupa..!!  .silalah cari kami berdua juga yaaa...~~



dan kini....


Utk gambar kami bersama pengantin, kenalah tunggu dari OP pengantin..hehe..

Fendi & Farhana
ni gambar kaum adam bersama pengantin..bonda je termasuk sekali situ..wuu wuu..sesi yg ayenz terlibat sekali ialah sesi pasangan telah berkahwin & kaum hawa ..hehehe..sesiapa yg belum mengenali siapa ayahanda, beliaulah yg bdiri disebelah pengantin..hehe.. Prez (singkatan kpd Presiden) pula yg berkaca mata duduk di hadapan ayahanda tu..hehe..ooohh syafiq pun ada kt sini..kui kui kui..tgh darah manis dia masa ni..

Syafiq & Qiqi

Hamboii syafiq..xhengat bila menyengih...hahaha..alhamdulillah..baguslah korg 2 ni..selain jadi member..semuanya express..kapel, tunang dan kawen..mudah2an dapat baby pun express cukup2 10 bulan,terus ada baby..waaaaahhh...sonoknyaaa lalalala~

Kami berdua ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat kedua-dua pasangan, Semoga bahagia berkekalan sehingga ke syurga..aminnn.. Pesan kami hanya satu..walauapapun rintangan dan dugaan yang menimpa, bersama2lah dalam mengharungi segalanya..InsyaAllah..sepakat itu membawa berkat..

Selamat berbulan madu ~    ~ (^,^)~   <-- wat tarian hawaii


***entry ini dibuat ketika masa rehat tadi..lupa lak nak publish, utk lina, muni & putra lak..akan dtg..tguuu

Orange Sunquick Healthy Drinks

By mentioning sunquick, i mean the real Sunquick Orange Juice


Happen to discover one of 1000 healthy tips from my gorgeous auntie, mcuna.(link to her fb will be provided soon)

For easy digestion, drink 2 glass of this yummy sunquick's orange juice (buat lah pekat sket) , morning & night -1 for each session
and tomorrow..wallaaaa...enjoy d happiness on pouring all out...
for me, YES..!!

Its a proven fact..!!  
~ coz im the exp lab rat..big fat rat..

Thanx to mcuna for her healthy tips..love u..!! mmuaah2x (^x^)

p/s : Blogger would not be responsible for any side effect, please refer to your Doc @ mum first, before filling up those glass. tq

She also added :: Kalau xde sunquick, boleh tukar dgn limau nipis..

Selamat Mencuba.. & Gud Luck..!!

Thursday, March 17, 2011

Post yang sengaja ditangguh


WHAT ?!! Sengaja?!  huuu..byk gak yg lempang kitorg dua nnt..wuu wuu..jom ayg, kita sama2 nanges..

sebenarnya..cite yg sahih lagi nyata..kbnyakkan pkara2 yg ditangguh2 itu X DISENGAJAKAN (sebab tu disebut TERtangguh)

fyi, kami akan usahakan utk paparan entry sedari 12 Feb lg..blog ni pun xwujud lg masa tu..hehe 
hrmm mengapa dgn 12feb? alahai..itulah tarikh keramat kami berdua..alhamdulillah..
 *sedari = sejak+dari ~harap maklum


apapun, dun worry..insyaAllah gmbr2 yg melibatkan anda, anda dan anda akan dikeluarkan..sila pilih warna yg mlambangkan diri anda sndiri..mcmlah ramai yg tgh baca post ni sama2..perasan kan? xper..hehe (^_^)v

Entry2 yang akan di publish ialah :

  • Gambar Pernikahan (^o^)/ ~ yay!!
  • Gambar Persandingan \(^o^)/ ~woohoo!!
  • Masakan org2 baru lepas kawen.. ('~') ~gulp
  • Aktiviti tunggang langgang kami dalam menguruskan kehidupan baru ini.. (*~*) ~erk!!
  • dan mungkin jg history pcintaan ini..wuu wuu ('.'!) ~huu
Doakan perjalanan kami berdua selamat ke destinasi ya..Jumpa En.Putra & Isteri di Kemaman sok ya.. nama wifey putra, salu tersalah sebut, jadi en apiz mnasihatkan agar x diletakkan utk mengelak kontroversi..wuu wuu ampun..

Selamat berhujung ming..opss..Selamat Hari Jumaat tomorrow..!! hehe

Mekanikku..owh..

Semalam kitorg br je sewa keta sebijik nak g kemaman..weols msh mnyimpan utk kete ptama so 4 d mean time..sewa je la..hehe

Org-org tua salu pesan..sblum jalan jauh..kena check condition kete spt myk,air n angin..safety first hokayy kids?? * org tua tu sapa lg klu bukan my trio sis-sos la (klong,ain,ida)..kui kui kui (^_^)

So, kitorg isilah mnyk, n check angin tayar semua semalam..supaya hr ni blh terus gerak ke kemaman lps blk kje w/out hassle..hassle? jaszle?omg..wat am i thnkg..ampun suamiku..
part isi angin nih yg malas..haish!! cover rim tu smua lari dari kedudukan & oleh kerana en.apiz aka my hug2 ada bsama, so no worries..hehe..

satu persatu ditanggalkan oleh en apiz..TETAPI urghh!! salah 1/4 nya amatlah ketat .tentu ar 1/4..xkan 1/6 kot..tu da lori namanya..hohoho (^o^)
bonzer yg post comment ni pon da tolong gak da..awal2 je la tp..hehe ..smpai peluh2 gak tau..tgn koto xyah citer ar, siap kuku-ku yg berinai terkopak..!!! masih xbjaya gak (*-,-) <-- marah2 smbil muncung2 (bak kata dD)

apiz g cuci tgn pastu usaha lg..effort itu penting everybody...n wat happen is...

....

 ...

 ..

 .

.

.

.

He DID it..!!woohooo..!!  \(^0^)/

waahh  hebatnya suamiku yg kurus itu..hahaha ttiba je dia jadi mekanik lak di shell tu..mesti ramai yg kata.."ek eleh yen nih, apiz dpt cabut satu rim cover pun da kecoh!"  deyy macha..aku pedulik hapa..suamiku telah menunjukkan kegigihannya demi mnjaga keselamatan kami sekeluarga..sekeluarga?? padahal baru bdua je..hehe  ey!! now back to story telling --> walaupun ni adalah kali pertama dia buat menda tu & bjaya..wuu wuu..aku kagum lagi thadapnya..kelip2 mata..

Sori xsempat amek gmbr sbb tgh (*-,-) <-- da marah2 smbil muncung2(bak kata dD)

otw balik tu..dia mmbebel yg aku xcuci tgn lg & terus bincang nak makan mana..tp satu je yg terngiang dalam fikiran nih masa tu.. 
"owh mekanikku ..saya sayang kamu (^x^)  mmuahh"


**en3 ini ditulis sambil2 menunggu RAD server aku restart..wuu wuu..harap maklum, saya x abai tugas , boss..(just in case boss aku baca..uhuk!)

Wednesday, March 16, 2011

Award ??

oh my..oh my..dapat award..!! am i qualified ??
anyway...i'll just grab it..haha \(^0^)/ ya-ho!!!<-- tlmpau gumbira dpt award..haha
Thank U to Omma dD utk award ini..heh heh heh



As usual there are rules for these just so that this thing can be passed on and on to others.

  • to thank those who awarded me
  • to write 7 and few things about me
  • to award it to others to keep the cycle going
  • to inform those recipient(s)


so 7 thgs bout us

1- Epi Newlywed couple..so NO ambush-ambush wherever we singgah2 bermalam..hokay..? (-_-#)
2- Sarapan & makan malam = WAJIB = precious hpy moment we likes...likes..likes..likess
3- Ayenz di dapur, Apiz di sidaian, btemu jua di meja makan.. haruslah bkerjasama hokay..both work, both tired lorr
4- Gaduh Dolu2 = apiz tdo-ayen majuk, Gaduh Sekarang = 30saat kedian, masing2 say sori pastu gelak2..alhamdulillah
5- Tetiba jd peminat setia drama melayu & cite merlin di tv3  ('.'!) klu kami da duduk watchg2..baju pun sama2 x terlipat..
6- azreenhafiz.blogspot baru wujud sdgkn keje masing bkaitan IT..mmg kje apiz tp dia xsmpat nk edit lg template blog..waa
7- kami xsempat lg edit gambar kawennn..  (T_T) waaaa..xbezzzz

Now, since apiz is not  responding 4da moment..i'd like to hand-over d prestigious award to ::

& Omma Ain, Apis & Ica (blk paris nnt,wat lah yek )


Have a nice day everyone..gonna be bz tonite..packing & shopping 4 Kemaman trip.. (^.^)/

Tuesday, March 15, 2011

Bau Syurga (esp utk para isteri)




Credit to Ben Heys

Tempoh hari ke Majlis Akad Nikah Pn Muni & suami, kami berdua yang turut ditemani Pn Dudu sekeluarga turut berkesempatan untuk mendengar sama khutbah nikah yang disampaikan oleh Tok Kadi.
(Buat suami isteri yg dah lama xdgr khutbah, meh sama2 kita meramaikan majlis akad nikah sesiapa sekalipun..mudah2an majlis tersebut bukan sahaja menjadi majlis keramaian tetapi juga majlis ilmu yg sentiasa diberkati Allah dan didoakan para malaikat..insyaAllah)

Antara yang menarik di dalam khutbah beliau ialah mengenai pesanan Rasulullah S.A.W terhadap para suami & isteri iaitu ::

"Tidaklah mencium bau syurga para isteri yang meminta cerai dari suaminya.."
  
Huraiannya ::

Cerai adalah perbuatan halal tetapi sangat dibenci Allah.

Sabda Rasulullah SAW ::
 - "Siapapun wanita yang minta kepadanya suaminya supaya di talaq, tanpa alasan, haram atasnya mencium bau-bauan surga" (Riwayat Abu Daud).
 - "Wanita-wanita yang minta cerai suaminya tanpa alasan adalah munafiq".

Sumber :: halaqah.net

 So, sahabat2ku @ wanita @ para isteri @ bakal isteri..berhati-hatilah tatkala kamu berbicara ketika marah..Kita telah diperingatkan cara2 dlm mengawal api kemarahan yang sentiasa dimarakkan oleh iblis & syaitan laknatullah..antaranya :

1- Diam & menarik nafas
2- Beristighfar
3- Berwudhu & menjiruskan air ke seluruh tubuh a.k.a mandi @ bath..
4- Lakukan perkara bermanfaat yg mampu menenangkan diri.
    cth : makan (ayen),main game (apiz) ("_#)

 Semoga entry ini dapat membantu kita di masa akan dtg..mudahan berkat Allah sentiasa bersama kita..insyaAllah

Wallahu'alam..

Monday, March 14, 2011

Dear Friends,


This will be our official blog together. As it may have seem, this is our own copy of life's journal.
Credit to Hasni
However, it is still under construction & will be updated simultaneously.. (^,^)

We would like to thanks all frens & bloggers out there who have being kind enough to visit our simple blog..hehe..

Have a nice day ahead & may Allah bless all of us..aminn..

p/s: to omma dD..thanx for the suggestion for me to have my own blog..hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...