Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 28, 2011

Nice ...

On 28-April-2011 @ 24 Jamadil Awal 1432

1st








&
2nd
Nice..Quite a number..i love it..

Couldnt change the 6 years to 1 thou..hehehe
Anyway, I'm thankful for all these 6 blessing years..alhamdulillah

Akhirat & Qiamat pasti menjelma

Assalammualaikum wbt kepada semua pembaca budiman..

Gentar di hati ingin dikongsi..
Resah diri ingin dikurangi..
Meskipun ia (Qiamat) tidak dinanti..
Namun petandanya sudah beraja di bumi...

Saban hari diperdengarkan kisah jenayah, malapetaka, kekufuran, ketaksuban, kemaksiatan, penghambaan, pembunuhan..bisikan halus yg terlintas di hati ini hanya satu..Qiamat sudah semakin tiba..


Sesaat merenung masa silam, sujudku padamu ya Allah..menginsafi kesilapan diri..

Melihat alam sekeliling..Subhan Allah..Indah & Segarnya ciptaanmu ya Allah..

Didampingi suami tercinta di sisi..ku syukuri anugerah yang telah kau beri..

Bertemankan keluarga & sahabat sekalian..
betapa besarnya nikmat pengorbanan, pengalaman & kasih syg yg telah ku kecapi

Membaca kalam Mu meski tidak ku fahami..tertitis jua air mata syahdu & hiba di hati..
 dan
Dengan hanya mengingatimu Ya Allah..tanpa ku sedari hanya ketenangan yg meresap ke dasar qalbu ini..

dan Sememangnya benarlah kalimah...
Tiada Tuhan Selain Allah
Tiada rahsia yang hebat dipersoalkan & dikupas sehebat Rahsia Mu,
Rahsia yang sehingga kini masih kekal menjadi tanda tanya sekalian alam...
"Tanggal ke berapa kah hari  Hari Qiamat yg sebenar-benarnya...?"
Sunyi..sepi..Semuanya masih utuh, kukuh & rapi kerana hanya Engkau sahaja yg Maha Mengetahui ..

Namun kita sering diceritakan perihal peristiwa2 yg bakal berlaku di hari Qiamat sebagai persediaan & kelengkapan diri..sila klik di sini.

Insaflah wahai semua..bertaubatlah ke jalan Allah..
Sesungguhnya kita sentiasa dlm kealpaan dengan perihal dunia..
hingga  terabai tanggungjawab & lupa peranan sebenar kita diciptakan di bumi Allah..

credit to  google images

Semoga nota ini sentiasa akan memperingatkan aku, keluarga, rakan2 dan sekalian pembaca

Wallahu 'Alam..

Smarter way to Lock your windows

Upon screening & viewing to various kind of site..i stumbled on to this page..which show me how to create a short cut for locking up our windows without having to press "alt+ctrl+del & lock"

so there it goes..click-->> Make a Shortcut to Lock Your Windows Desktop by a Double Click on It

Just follow 3 simple step & you'll get your smart lock on desktop.

mine looks like this (arrow)

Got meeting? Just double click & Go..No hassle~~

IT is all about excellent + efficiency..really??? teeeeeettt

Thursday, April 21, 2011

Bday Ain

Semalam..tarikh 20-04-2011 bukan hanya sambutan anniversary kami ke-6 tetapi juga Ulang Tahun Kelahiran adikku Ain @ Noraine Jamil aka Chegu Ain yg ke 24..haha..


Bakal cikgu..pandai speaking cina..hee jelesnya..baru je habeskan final exam final sem..alhamdulillah..finally ur gonna be a real teacher..!! \(^0^)/ we all are proud of u..!! thnx sbb da blaja bersungguh2 utk masa depan yg lebih sempurna..im glad dat u listen, plan & play well in life + studies..mmuahh
Semalam xcelebrate sama2 sebab plan asal nak buat surprise tp unfortunately,dia dah fully booked by her friends..frust sgt tp xpe lah..meh layan gambar
ni gambar masa raya tahun lepas..balik dari hantar en sabahan..hee

dorg bertiga ni rapat antara satu sama lain..3 bongsu..

 3-3 pandai cakap mandarin, dari kecik selalu ngumpat dalam bahasa mandarin..huu abah dah tau sket2 nama panggilan dia yg korg guna tau..haaaa hati2..hahahaha..gambar ni masa outing lepas wed kami..

Ni masa tahun baru cina hari tu di Pavillion.
Penat tolong kitorg (azreen & hafiz) siapkan kotak gift kawen..klong ajak jalan2 di pavi..heee..sonok..ida lah ni..nak juga amek gmbr di tanglung..pastu siap pose kaku gitu almost seminit xgerak2..hahaha..kan da blur gmbar sbb jurukamera gelak..haha

Hari yg sama..tp yg ni di Haslam Cafe
 Makan Mi Bandung & mi rebus sini sedaaapp..pastu lepak lama2..sbb tgu..kot2 lah anak en haslam aka syamsul ttiba singgah..haha..merepek..ain minat syamsul..ida minat yusuf..hehe..actually singgah sini lepas order kek hantaran di secret recipe..hee..thanks galss..u3 byk bantu saya dalam prep wed..saya bersyukur yg amat..sayang korg semua..opss..klong xde dlm gmbr sbb sibuk pilih lempeng..hahaha


My Wed Flow Manager
Alhamdulillah..tanpamu..kucar kacir juga majlisku..hahaha..thanx sbb sudi jadi flow manager..wpun pjan harapkan awak jadi pengapit..kot..haha..ida xmo gak lepaskan job as best man woman..hehe..tqvm..i knw that i can rely on u guys..hmm..cudnt say how much thankful i am actually..sob sob ("~)

Masa kecik dlu..dia ni congek @ cengeng..haha..dah besar tgi nih lain lak jadinya..nampak lembut tp tegas woo..tp still..booo xtakooot..(^.^) tp pesanan utk bakal anak muridnya..hati2 ya..dia boleh berubah jadi monster whenever she loose it..uhuk..pray that u'll never see her in that devil mood..she's..errr..
selain tu..ain ni matang dari usianya..teman yg baik, pendengar yg kureng baik tp penasihat yg ok..hehe..
apapun...our wish to u...

Dengan bertambahnya usia, tempuhi kehidupan sebagai seorg dewasa yang bekerja dengan penuh bijaksana & saksama.. Gunakan kesemua pengetahuan yg ada berbekalkan pengalaman yang telah ditimba..Harapan kami agar Ain terus menjadi anak yang menghormati kedua org tua kita, berpegang teguh pada ajaran agama dan akan terus berjaya dan disanjung di mata semua..Mudah2an ain sentiasa dirahmati Allah SWT dan dipermudahkan olehNya kesemua urusan..dunia & akhiratmu adikku..aminn...

last but not least... 

Selamat Ulang Tahun Hari Lahir Ke 24
&
Sarangey..hehehe
**dia lahir di tahun arnab..hehehe

Wednesday, April 20, 2011

6th Year together..

Nothing to say..except..alhamdulillah


Sambil dgr lagu Bila aku jatuh cinta..~  Nidji

b syg ayg selamanya..

Friday, April 15, 2011

Tips Kesihatan Kulit Muka ~Part 1

Pipi Gebu  - Natural Way

Menda ni aku wat masa dekat2 nak kawen dlu je..mcm lama sgt da kawen yek..
sbb aku jmpa tips ni lambat..ngeee ..so utk B2B out there, nak cuba bolehlah try..
sempatlah pass tips ni pada muni & qiqi..xtau dorg sempat wat x..
cuma guna buah & sayur je..jadikan masker pastu tempek2 kt muka ..heee..
Lets gone..!! <-- ayt apiz
hee..Let's Get Started..
Bahan2nya ::

credit to mr google
Tomato &  Limau nipis

Caranya ::

1 -  Hancurkan tomato
      Tak kisah la berapa biji, ikut saiz tomato..
        kalau muka aku, 1biji yg besar pun dah cukup..so muka korg yg kecik? agak2 sndiri yek

2 -  Titiskan air limau nipis di atas ke dalam tomato tadi & Gaul Rata
       2-5 titik cukuplah..tp JANGAN guna limau kasturi plak yek..haish

3 -  Sandarkan diri dengan selesa ke kerusi @ sofa @ mana2 
      asalkan korg rasa selesa..

4 -  Sapukan SABU (sayur & buah) td ke muka, seperti masker..

5 -  Biarkan lebih kurang 10 - 15 minit SAHAJA

6 -  Basuh bersih2 muka dgn pencuci muka & pakai pelembab (kalau ada)
      kalau tak ada pelembab..air mutlak je pun boleh (mcm saya)..
      tp mesti air sejuk @ suhu bilik..
      caranya, lepas basuh muka tu, lap sket2 je..      
      pastu biarkan air di muka korg masih ada sket2 (macam air d buah tomato kat atas)..
      then biar kering sendiri
     
Tu je. hee.. (^o^)v

Pantang Larang & Sebab2 nya ::  
aihh..nk kurus pun ada pantang larang, of coz nak kulit elok pun ada..
pantang larang pun kene ada reason..kalau x, bukanlah pantang larang namanya...

1 -  HANYA boleh dibuat 2x SAHAJA sebulan (2minggu sekali)
SEBAB :: 
tips ni bertujuan untuk menambahkan kelembapan & sebagai nutrien tambahan pada kulit wajah anda secara terus..dos yg diberi ni cukup utk 2mgu..so sekiranya nak lebih, sila rujuk pada pakar kulit anda ya.

2 -  Biarkan masker di muka tidak boleh melebihi 15minit
 SEBAB :: 
Ianya boleh mengakibatkan gatal2 serta ketidakselesaan pada kulit wajah anda. Seperti anda semua sedia maklum, limau membekalkan vit c & ia juga bersifat acidic. Ianya tidak melalui proses penulenan semulajadi untuk menukarkannya kepada bersifat alkaline kerana sapuan secara terus dilakukan pada kulit anda, maka, masa2 tersebut (10-15min sahaja) haruslah dipatuhi. Untuk saya, 10minit sudah mencukupi.

Kekerapan & membiarkannya di kulit muka terlampau lama akan menyebabkan radang &  mengakibatkan kehilangan nutrien asal pada kulit. Mana yg nak dielokkan, mana yang dirosakkan..u choose for yourself

Penggunaan adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri. Saya tidak akan bertanggungjawab kepada mana2 pengikut tips ini kerana ::
- tidak mengetahui samada anda mematuhi atau tidak pantang larangnya
- tidak juga dapat memastikan samada anda tertido sementara menunggu masker kering.
- tidak mengetahui tahap kulit anda.

Sekiranya korg mempunyai masalah kulit yg serius, sila rujuk pakar kecantikan wajah anda mengenai tips ini sebelum menggunakannya ya. Ini kerana kandungan nutrien rawatan anda kemungkinan telah mencukupi. Thank you.



Untuk mereka yg bersedia untuk mencuba..saya galakkan ikut cara & masa yg ditetapkan. InsyaAllah berhasil..tengoklah kulit saya sendiri (kat atas ni)..amalkan cara yang natural & lebih jimat menggunakan makanan yg sedia ada dalam fridge anda..hehehe..Wallet suami terjaga, keluarga bahagia...sekian pantun 2 kerat dari saya untuk mksud berjimatlah heeee

Selamat Mencuba..!!

Thursday, April 14, 2011

Mee Bandung @ Mee Jawa ?? (^,^)

Assalammualaikum wbt everyone..

Semalam try masak mee bandung (fav apiz) tapiiii hasilnya jd..Mee Jawa..erk! gulp~ ('_'!) anyway he likes it..so wats d deal !! kan?? kan?? ngeee (^,^)

ayenz :: sori ayg..jadi mee jawa..
apiz :: xpe, xkesah.. (sama mcm kuku (hubby dd))

so here it is..mee bandung @ mee jawa..lantaklah..i juz dun care anymore.. 
huu tipu la klu aku xkesah~
pekat sgt kuahnya, will alter it later..
inti yg aku pi letak..udang,daging,fish cake, lobak,tlo..sbb tu dia ske sgt...hadehh2.. 
sik pa yang..makan jak menar2 sia..sak cit2 cpt kit..ngahahahah (^0^) <--bini gelak jahat dlm hati..
*cit2 = buncit (history wujud istilah cit2 :: panggilan utk adik apez(my bro)..haha)
Sesi Kelas Bhs Swak versi ayenz
sik pa = x apa  |  jak = je   | menar2 = betul2 in this case  |  sia = situ..
sak = biar ..sak tubyk mksud tp dlm pgunaan kali ni, mksudnya biar..
biar pun boleh guna pkataan lain ie tandah..ikut kesesuaian ayt..  
kit @ singkatan dari dikit = sikit

ni dia punya..ohhh inilah meja lipat kami..hee..
gmbr tu diambil bukan masa dia POSE utk snap2 TAPI masa dia PAUSE utk tgk SHOWDOWN 2011..adehh sbuk jg nk tgk yg kt tv padahal da tengok yg latest punya video..eksen nar juak eh..tahun ni dia xleh nk racun fikiran aku utk tgk Showdown mcm tahun lepas..sbb kalau b leka tgk tv..sapa nak wat keje umah ayg oiii..

walau hapapun..en apiz pun salu gak bagi kerjasama selesaikan rutin harian di rumah..heee thnx munchykin..mmuah.. sik penah aku lungkar langkir molah kerja sorg2 aieee..whoever said dat..i'll lekuk u 
lungkar langkir = kelam kabut

utk resepi, aku xletak sini..
mu nok letak wat menda yeng?? hok bandung jadi jawa..(tokma talk2 style)
merapu lah kalau aku kemaruk nak letak juga resepi..hahaha..
**mee se-co-et ni aku xdpt nk habiskan pon..sbb dah gatal satu badan ~allergic dgn udg kering tu..adehhh !@#$%^&*

*atas permintaan ummu, aku translate bahasa sarawak yek ~~edited on same day

Wednesday, April 13, 2011

Ikan Pasar Malam

Last Monday, singgah di pasar malam jln ipoh dgn hubby
Pusing2..nothing much since xde sgt makanan halal & yg boleh dibeli pun buah, sayur & ikan je la kot
so b4 going home, gi semula ke tmpt ikan..hmm bli ikan kerisi (2eko spinggan) & udang..nampak segar..hmm then lets go home & masak2..
**xsure la kerisi ke merah kecil ke..tp itulah dia dalam gambo bawah nun..hee

parking jauh jg tp no hal..sbb byk menda leh tgk..huuu cuma xleh la dimakan..
smpai je umah letak semua dalam sinki..lepak kejap tgk berita dgn hubby..kemas2 sket then terus ke dapo utk memasak..
plan nak masak ikan kerisi tu malam tu..baru je selak2 plastik..tiba2 tpndang mata ikan tu mcm pandang aku semacam..huu seram gak..huu pastu tbe2 insang lak tbuka kejap2..pastu eko pun getik sket2..hoh?? dia hidup??!!

pastu jerit2 panggil apiz..
ayen :: ikan ni hidup la ayg..
apiz  :: mana? mana? (dgn muka kecohnya) xde pun..
ayenz :: jap ar (pgg2 plastik..)
ikan gerak2 lg..
ktorg :: warghh dia hdopppp!!

then cepat2 amek periuk nasi, isi air..masukkan dua2 dlm tu..tp yg sekor tu konpem mmg tak bernyawa da..yg sekor tu makin lama makin aktif..huuuuu bila mcm nk lompat kuar sbb periuk nasi bukan besar & tgi..cepat2 amek tupperware besar, isi air byk2 cepat2 smbil tudung periuk nasi td tupperware bsr tu sbnrnya tmpt @ bakul tokma bg utk bekalkan ktorg mcm2 mknn utk dibawak balik dr tganu..huu miz u so much tokma..

apiz   :: b, jgn wat mcmni..buangkan je air tu..
ayenz :: xmo, b xsmpai hati..
apiz  :: klu gitu, b da xleh makan dia..b da kesian kt dia..da jatuh haram..
ayenz  :: hmm ok..klu gtu, ayg lah wat..b mmg xsmpai hati..sori..nnt b masak la utk ayg..
apiz    ::aaaaa...ayg pun xsmpai hati jg sbnrnya...
ayenz  :: naaaa..dah jatuh haram pada ayg jg..
ktorg  :: mcmanalah ni?

mcm2 lah plan..klu bg kt org, nnt
ikan  ::ish aku diberinya kt org utk dimakan..kejam btol..
ktorg :: waaa..

ayg  :: napelah dia jual ikan masih hidup ni?? atas pinggan lak tu..
ayenz :: xpe lah yang..huu tp kan..kuat btol semangat ikan ni ek..btahan hidup dr sblum kita smpai situ, pastu smpai kita round2 tmpt lain..pastu singgah bli dia lg..jalan2 lg..pastu lepak2 lagi ..baru tnampak yg dia masih hdup
ayg  :: tu la baru namanya survivor..kuatnya tekad utk terus hidup..dia dah nk mati tu..tp biarlah dia hidup wat sementara waktu nih..sian juga..hmm
aku angguk2 je dgr cakap dia smbil tgk ikan

ikan tu pusing2 dlm bekas..mcm ok je..then aku bg la daun2 salad sket, nasi beberapa butir..
dia sembunyi bawah daun..huu aku pun pi lah tnya dd & adik beradik aku yg lain..klu dorg kene mcmtu..dorg wat apa...bg kt org ke tgu je dia mati sendiri...

dd   :: wah masih hidup (0.0)..em em..kyen tgu dia mati kot, buang air dia..xpun kyen bela dia..mungkin ditakdirkan rezeki utk kyen..wuwuwuwuwu..
aku :: klu dd, dd wat pe
dd  ::dd pun susah wat kputusan kot..klu kene kat sndiri wuu..rasanya akan serah kat keri jek huk2..
adehhhh dd nih..puk2.
dd :: keri kata biar je dia hidup, kof kof

hahaha..samalah dgn pilihan aku n apiz..ida lak comel je..smpai bgtau hukum xleh makanlah semualah..hehe..xpe..abg piz awak dah maklumkan siang2 da..

Iklan je dari cite gemilang..aku g tinjau2 dia..nampak dia mcm tdo smbil mulut gerak2..selain tu, dia ske tuka2 tmpt..tp nmpk ilek jek..wuu wuu wuu

oh ya..mlm tu, aku masak spageti udang je..sbb xsampai hati nk makan kawan dia masa dia nampak..heee oppss xsempat amek pic jg sbb da selesai baru teringat..soriii

..ESOK PAGINYA..

dah siap solat..nak g masak..
apiz  :: b da tgk ikan? 
ayenz  :: ha'ah..lupa lak..kita ada ikan...
apiz :: ......
ayenz  :: ....
apiz :: da tgk?
ayenz :: hmm..dia da xde..(terus hug apiz..huu mmg rasa sedih..)
apiz  :: kan da cakap semalam..dia xkan hidup lama..sbb dia dah lama atas pinggan kedai tu..

apiz g keringkan air bekas..lepas aku da ok sket..aku g dapo..siang buang perut..bajet nak bg kt kucing blok..
sekali tu tkejut tgk..bhg dalam perut dia dah hancur!! mcm ikan ni dipukul2...salu kita siang ikan nmpk lagi rupa bentuk usus dia..perut dia..tlo dia..speaking of telo..telo dia pun hancur!!!

ayenz  :: ayg..patutlah semalam dia bjuang gak utk hdup.. (sebak nak nanges dah)
apiz  :: nape b?
ayenz  :: sbb dia ada tlo.. ("~) n perut dia semua hancur..xde rupa perut ikan biasa
apiz  :: ...hmm ..dah lah..jgn sedey2..lain kali jgn g kedai tu lg..ok?
ayenz :: em.

aku goreng & letak elok2 dalam bekas..n letak dkt tepi rumput b4 turun keje..
hmm harapnya kucing yg makan tu kenyang..aminn

nak tgk ikannya?
tu la yg aku bg dia makan..nmpk x mata dia? dia pandang je aku masa aku dekat2 dgn dia..ikan..may u rest in peace..aminn
aku cte kt apiz yg kak marina (opismate) kata..ikan tu mati sbb aku letak dalam air yg x di nyahkan klorin..
ayenz :: ayg, klu gitu..b lah pmbunuh dia...
apiz :: x..dia mmg dah nak mati da..perut dia kan hancur..hmm
ayenz :: tp still rasa bsalah juga..napelah x letak air mineral je smlm..
apiz  :: xpe lah b..kita lupa hal tu..ayg rasa dia mati lebih tenang mcmtu..hmm
ayenz  :: .....

~the end~

**mmg aku banned la gerai ikan tu..hmm..pelik aku smpai hancur isi perut ikan tu..aku ni mmg ssh sket pasal bab2 org aniaya haiwan nih..aniaya org apa lg..sbb tu lah..aku xleh ada pets..dlu ada 3eko kura2 yg gmok..tp dah lepaskan..hmm nnt aku postkan gmbr klu aku jmp lah..


edited on 16mei2011..
cgu cakap..ni ikan talapia laaa..adehh
ni la ikan yg tokma masak & bekalkan utk aku n apiz dari tganu hari tu..
beza yg ni dgn yg tokma wat tu..yg tu besar lg..hohoho yummy
pilih yg hidup2 lak tu..beli di pasar tani, pastu balik tu tokma terus masakkan..wahhh..i love u tokma..
tokma & che'da2 ku sgt pandai masak..semuanya sedap..heeee i likeee..
apiz yg dah kenyang..berusaha juga nk makan lg sbb sedap2..huhu..
nenek2ku..i love uols..

doaku saban hari...

credit to google @ other bloggers

Ya Allah..

Aku bersyukur dihadiahkan teman yang memahami..
Aku bersyukur dikurniakan anugerah yg tak ternilai..
Aku bersyukur padamu Ya Allah..
kerana sentiasa menyelitkan secebis ketenangan, keceriaan di kala hati bergolak..

aku bermohon kpdmu Ya Allah..
ampuni aku ya Allah..ampuni dosa suamiku ya Allah..
ampuni dosa keempat-empat ibu bapa kami ya Allah..
Lindungilah mereka seperti mana mereka melindungi kami sejak kecil..
ampunkanlah dosa ahli2 keluarga kami ya Allah..dosa seluruh muslimin & muslimat yg masih hidup, mahupun yg telah meninggal dunia..

Ya Allah..Ya Tuhan kami..
Terimalah taubat kami, ya Allah..
Terimalah taubat kami, ya Allah..
Terimalah taubat kami, ya Allah..
lindungilah kami semua ya Allah..  

Ya Allah..lindungilah iman kami, tauhid kami, akhlaq kami..
Ya Allah..peliharalah kami,
hamba-Mu yang daif & rapuh ini dari terjebak ke jalan penuh dosa
& dari terbenam di selut dosa tanpa arah kembali kepada Mu Ya Allah..

Ya Allah,
tenangkanlah hatiku, tenangkanlah jiwaku, tenangkanlah perasaanku ya Allah..
ceriakanlah kehidupanku, ceriakanlah hatiku, ceriakanlah wajah & minda ku ya Allah

Kau berkatilah kehidupan kami ya Allah..
limpahkanlah rahmatmu ke atas kami, ya Allah..
Satukan kami dalam ikatan perkahwinan ini hingga ke syurga ya Allah..
Selamatkanlah kami dari jilatan api neraka, Ya Allah..
Matikanlah kami dalam iman..

matikanlah kami dalam iman..
matikanlah kami dalam iman ya Allah..

Sesungguhnya ampunkanlah kami yg kerdil & hina ini kerana terlampau byk meminta & terus meminta..
kerana tidaklah tertanggung diri kami sekiranya dihumban ke api nerakaMu, Ya Allah..
Amin..amin..amin ya rabbal alamin

Tuesday, April 12, 2011

Kami g IKEA & Shazana Pau Cafe..!!

Sabtu lepas plan sebenarnya hanya di rumah sahaja..sbb a few thg akan took place :
- Servis Maintenance aircond dtg
- Penghantaran meja makan & rak buku kami oleh GIANT
- Penukaran kabinet dapo (kak anim,tuan umah sponser..alhamdulillah..)

tapi disebabkan abg kabinet baru sempat singgah ukur2 n bincang malam hr jumaat, so dia xjadi dtg sok..cuma pihak GIANT & servis aircond je la yg akan datang..kami pun plan la ke IKEA Damansara dgn klong & ida..
Lepas magh, terus gerak pi IKEA..Bli kerusi lipat utk meja makan. Meja makan pun meja lipat..bli kat GIANT dah mgu lepas..ngee (^,^)
rumah kami kecik..haruslah beli semua yg boleh lipat & sandar ke tepi bila x dipakai for more space..hehe..
Alhamdulillah..proper lah sikit & lebih selesa..Actually, idea meja & kusi lipat ni semua saranan abah di Kuching..thanx abah..we loves u..Gambar2 tu nanti akan di upload..heee

Di IKEA, selain kusi..kitorg bli kperluan utk umah jg..heat pot stand, kotak tools ware, lint roll, hook, jam utk dapo(cun woo wpun cuma $3.30) & tmpat utk susunan lebih kemas sudu/garfu dalam laci..
Sejak kawen ni..barang2 sendiri mmg lembab la nak kuarkan duit nih..kbanyakkannya utk umah je..n apiz pun dah terikut dgn cara aku..fikir pnjg dlu sebelum beli..dah xde dah mcm dlu..asal nampak je bli..skrg, bajet terhad..semuanya kena fikir, murah/mahal, pastu tgklah kualiti & tempoh pgunaannya..
Perbelanjaan lepas kawen ni lebih teratur, terancang, berjimat & berhati-hati..xpe syg..stiap bulan ktorg bli sikit2 dgn duit gaji..pemberian keluarga & tetamu semasa kenduri dlu kbanyakkannya guna utk travelling ziarah fam & topup apa yg termiss plan mana2..alhamdulillah..terima kasih semua..kami masih boleh tersenyum selepas majlis..xcaya tgk gmbar bawah ni..hehehe..nmpk hpy x?

Mr & Mrs Hafiz
Da jauh sgt dr topik neh..nak cerita tentang aktiviti selepas balik dari IKEA plak, masa majlis kawen bulan 2 hari tu..klong selalu lah juga beli pau inti rendang ayam/daging dari sebuah kedai di Kg Baru utk sarapan pagi (emergency mode). Emergency tu maksudnya bila semua org bgn tdo klparan mcm zombie, keletihan & tak larat nk prepare normal bfast..pau itulah menu minum pagi kami..tp salunya kitorg terbangun sbb dah terbau harumnya masakan mama..huuu we love u ma..hee yg kes penat mcm zombie td tu sbbnya bila 7 beradik dah berkumpul mcm masa raya..sbb salunya kumpul semua ada masa raya je..semua kje jauh2.., lepas selesai je majlis..semua pakat pi round @ ronda2 satu KL sama2..haha smpai malam..yg balik awalnya..mama, aku, apiz, boy n baby2 dua org yg kecik tu...hee..azwa & mira..siapa nk continue jalan..sila follow klong...

Thanx to Pak Teh & jirannya sbb pinjamkan kami sebuah wira utk kegunaan adik2 masa kenduri hari tu..so all in all, kitorg ada 3 biji kereta utk ke hulu dan ke hilir..alhamdulillah..terima kasih Allah kerana memudahkan urusan kami.. Semoga Pak Teh & jirannya sentiasa dilimpahkan rahmat dari Allah SWT..aminnn

Tengokk...melalut lagi..ok..oleh kerana lama sgt shopping wpun trolley xpenuh2 & its almost 11pm when we reach back at KL city centre, apiz xbenarkan aku masak bila balik sbb xmo aku penat sgt i know u love me..mmuah (^x^) n lps gaduh2 pilih kedai makan mana nak gi..klong pun decide ktorg berempat singgah makan di Kg Baru..her fav place buying @ tapau-ing Frozen Delicious Pau..
SHAZANA PAU SHOP & CAFE
Wuhuu..\(^0^)/ this is actually my 1st time getting there but dozen time already..eating their delicious pau..we'ol love it..!!
Orderssss
Malam tu boleh lak terasa lama sgt plak klong nak cari parking..dok pusing2..
aku :: long, rasanya awak dah lalu da sini td
klong :: susah nak cari parking sini..
aku :: kedai ni da tgk td da ni..ntah berapa kali tgk da kedai ni dr td..(xpuas hati sbb da lama dalam kete n klaparan..)
ida :: awak ni kyen..xkan xtau..tu la port yg kita nak gi..haish! hoh? kan saya da kt ada bola malam ni..
apiz :: ooooo...situ.
adeh...heeee owwwhh itulah kedai pau nyaaa...hee
Utk papan nama kedai mmg aku xamek sbb masa tu dah lapar..masing2 tgh fikir apa nak order..Ida nak layan tgk bola..klong nk makan n also tapau pau..aku n apiz, kitorg borak ntah apa2..buang masa btol kitorg dua kan? xde lah..borak ttg isu semasa, family, politics, ttg tmpat makan lain yg sedap, ttg chuck bass msia aka shahz jaszle..ehemm, ttg mcm2..
actually i love d time when we spent together with my siblings..happy sgt2..cerianya berbeza bila dpt jumpa ramai2..kitorg salu hangout ramai2 mcmni sesama beradik dgn apiz sejak sibuk dgn persiapan kotak gift kawen dlu..wpun lepak dirumah je sambil mata tgk cite tv, tgn lipat kotak..hehe still..ske sgt..heee rupanya klong n adik2 pun rasa mcmtu..i miss my sibling..wuu wuu waaa (ToT)

apapun lets layan these pics ..hee..

 

shazana..we love ur foodss..nyum2 ni masih ngunyah2 lg smbil mntak di snap pic

Ida order Fish Chip..dia kata sedap..

kitorg b3 lak pakat amek lamb chop..pastu order sebakul fries L lg.ngee yummy
Ida :: kyen, nape awk order kentang L? kang xhabes ..byk tu..
aku :: habes punya laa..
n 45min later..as i've predicted..SELESAI..hehe

Suasana di kedai tu sangat segar..mb la sbb malam..seat & environment selesa & paling penting..BERSIH..
oh ya..kentang dia fresh..unlike several places we've been, kentang x fresh..lembik2..yg ni..ngee aku skeee
Kuah black pepper dia pekat secukupnya..dari segi rasa, likat & kuantiti mmg mncukupi..ni nampak sket je sbb ktorg dah makan about 15min..heee..Kekacang yg dorg sajikan pun segar juga..
One more thg we'd like to say about shazana is..TAK KEDEKUT.. sbb kuah dia bg byk & kentang L dia bg pun byk..lebih byk dr kedai2 lain yg kitorg pernah lah singgah rasa..kedai ni ramai pekerja melayu & servis mantapp..hee cepat je semua order smpai..gtu ar..baru nxt time dtg lg..likee lg...

hmm xhabes2 puji kedai nih..da kira promote gila2 da ni..boleh kongsi resepi dgn kami? hehehe...kitorg asyik tinjau2 cara dorg prepare masakan bila dpt order..tp xnampak sgt..huuu  
masa tu tgh nengok dia prepare spageti carbonara (kgemaran encik apiz)..pastu bgtau klong yg semalam (malam jumaat) aku baru je try wat utk kali kedua n kali ni MENJADI!! nak share resepi dgn uols tp ampunn sbbkan hpy sgt tgk en apiz makan dgn bseleranya..gmbr lupa lak nak snap..sbnrnya ada lagi baki spageti tu ptg sabtu, tp dia dgn ida (yg baru smpai tghr sabtu) da habiskan..hee xmerasa la klong..nxt time yek..


ida sbok tgk bola..
harga?? berpatutan..
okeh utk :
- 3 Lamb Chop
- 1 Fish & Chip
- 1 Large Fries
- 2 hot pau
- 3 Watermelon lychee (semangka laici)
- 1 hot lime
- 1 ice lemon tea
- 1 carrot juice
Jumlahnya :: ~ RM 60
cunnn sgt daa.. hehe...overall..makanan & minuman situ sedap & service cepat..kami bagi A..ske ati je..hehe
oh yaa kalau nak beli pau rendang yg superb tu..g hari keje ya..sbb pau dia cepat habess..n abg kedai maklumkan yg kilang tu xbuka hjg mgu..so klu pau rendang yg mmg xpernah xhabis..sila dtg pd hari selasa - khamis je..hee ni yg abg tu bgtau laa..aku ske pau rendang daging..apiz ske pau rendang ayam..hee kami suka pau rendang shazana..!! \(^.^)(^o^)/
huu..aku sayang kamu..wahai suami terchenta

Blog Shazana xupdate lama dah tp klu setakat nak tau jenis2 pau yg ada, sila kunjungi blog Shazanapau ya..sila klik sini  untuk keterangan lanjut, boleh view di fb mereka di sini

Thursday, April 7, 2011

Marahnya..!!! (*-,-)

Assalammualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Kepada semua pemandu, xkiralah kereta @ moto @ lori @ bas @ apa2 sahaja yg korg pandu nun di luar sana..

TOLONGLAH AWARE DGN KEADAAN SEKITAR ANDA KETIKA MEMANDU..!!

pg ni terjumpa pemandu (lane tgh) yg sengal, nak masuk lane tepi..tayar dah atas border line ke kiri dah ni..baru nk bg signal..pastu main masuk je terus..WAT D FISH!!! ko xnampak ke moto di lane kiri tu ke ?! mmglah !@#$%^&*..URGH!!! sib baik laki aku baik..kalau aku, dah lama aku hon..asal lambat nak signal??? tunggu muka pemandu moto tu dah tersembam ke jalanraya @ ke bontot kete ko..baru terhegeh-hegeh nak signal??? dah la tu..siap tunjuk muka xpuas hati plak tu..!! hapa?? ko yg salah tp nak wat muka buruk pagi2..??? urghhh..!!hanginnya aku pg ni..!!!

aku salu sgtlah dengar org kutuk ::
1) Pemandu motosikal yg teruk, xberhemah & semua yg buruk di jalan raya ni, semua salah pemandu motosikal..sekali dgn pembonceng kena kutuk, atau bahasa kasarnya kena maki..ayat salu aku dgr.."Ketepilah mangkok, ingat ni ko punya jalan ke hapa??"
2) Pemandu perempuan bawa kete lembab macam sipot sedut or penakut or whatsoever..
3)Pemandu berusia (pcik2 @ mcik2 yg rambut dah putih penuh kepala) pulak salu kena hon & ditengking suruh ke tepi ..
URGHHHHH..!!!!!
what makes u think that u are so damn BERHEMAH?? 
hemoh aka EMO adalah!!! POYO..!!

Maybe ::
1) Org bawa moto tadi x ketepi sebab signal ko yg rosak? & kalau dia di suruh ke tepi sekalipun, mmg dah tu paling tepi.. nak ke tepi mana lagi?? urgh agak2 lah bila nak marah..tgklah kiri kanan!!! kalau moto dia luas diameternya 50cm, xkan ko bajet lebar badan penunggang n pemboncengnya 30cm je kot??? aku pun da lebar dekat 100cm..haish!!!
jadi, sila ambil maklum sket bahawa kawasan utk moto tu..bukanlah sama dgn kawasan tayar mahupun lebar tayar moto sahaja!! Apa? apa? hangin bila aku cakap gitu?? ooo..ko bayar road tax..ko ingat ko sorang je ke yg bayar road tax? dorg pun bayar..
apa??? roadtax dorg bayar sikit jek? mmg ar sket, dah moto nya kecik, guna jalan pun korg da suh guna 10cm je jauhnya dari longkang..agak2 ar..kat tepi2 tu jalan lagi xrata n byk lubang2..ingat ko sorg je nak elak lubang??

2)Ingat perempuan je bawa kete mcm siput sedut?? deyy!! ini bukan masalah jantina ek..!! byk juga laki bawa slow hokay..its not like i never met them..!!  dia nak berhati2, biarlah dia..dah kete dia..tp meh la aku ingatkan disini bahawa, membawa kereta terlampau laju & apabila ianya hilang kawalan..akan mengakibatkan kemalangan. Begitu juga dgn adanya pemandu yg terlampauuuu berhemah & berhati-hati ini esp yg kejap2 brek, kejap2 brek lagi ni..pun turut mengakibatkan kemalangan..but what else can i say..maybe dia dan keretanya begitu kerana punya masalah sendiri..kan?? hmm


3) Tentang pcik mcik yg bawa perlahan..fikir2 sendirilah..penglihatan dorg terhad (nanti dah tua korg merasa juga) & biasanya pemandu begini akan lebih berhati2 sbb kereta mereka kebanyakkannya lebih kecik dari kereta anda semua samada kancil @ kelisa..What?? Dah tua xpayah drive? hokayy..let me ask uols one thg & one thg only..ko rasa anak2 dia @ jiran2 dia sanggup ke keluar rumah utk tolong setelkan errands dorg? klu ko jawab ya..alhamdulillah..mmg anak yg soleh@solehah.. kalau xtau nak jawab..then bg peluang pada pcik mcik ni utk terus memandu dgn berhati2..

KESIMPULAN ::

1 ) Please keep in mind bahawa jalanraya bukan tempat nak tunjuk lagak @ ego masing2.. jalanraya dibina dgn tujuan untuk membolehkan kita semua sampai ke destinasi DENGAN SELAMAT 

2) Kalau xnak kongsi jalan raya dgn org lain..sila buat jalan anda sendiri @ pi naik keretapi...kereta jugak..huh!! (-.-!)

3) Kalau xmampu buat jalan sendiri & X mau naik tren..bawaklah bertenang & banyak2kan bersabar..!!!

4) Jangan pandu laju @ lambat sangat..besederhanalah mengikut kawasan & keadaan.

5) Sekiranya kereta x elok @ terasa bermasalah, jgn dipandu ke sana sini kecuali terus ke bengkel berdekatan

Ini kerana, apa2 kemalangan jiwa yang berlaku disebabkan attitude pemanduan anda & kenderaan anda adalah termaktub di bawah TANGGUNGJAWAB ANDA JUGA..!!


Pesanan ini ditujukan buat diri sendiri & semua org lain yg memandu apa sekalipun mahupun beca.

Sekian.~ TAMAT entry marahku ini.

**utk PDRM & JPJ, kalau boleh buatlah iklan untuk pengirim photo @video shoot ttg kesalahan jalan raya. Lagi best, setiap kesalahan yang dirakamkan lengkap beserta No. Plat kenderaan & Tarikh + Masa, yang cantiknya kalau boleh rakam muka pemandu tu sekali. Berilah imbuhan kecik untuk si pengirim. Ni salah satu cara untuk mengurangkan kesalahan di jalanraya.

Tuesday, April 5, 2011

Wedding Gift from my Ayahanda

Ok..its almost 2 months..but there are still presents and angpow coming in..alhamdulillah..
terima kasih semua..

So for my entry today..hmm let see..
I've just received this from my so called 'ayahanda' aka dad from MIDA Selangor..
Actually this "ayahanda" things starts since Latihan Induksi & BTN..In order to complete the courses, we need to excels our final task which is jungle tracking @ exploring the not-so-tall hill behind the induksi event took place..
To add some joy to the trip, he, Mr Shazeli..suggest we talk & behave like the Kesultanan Melaka crew would..& with no time to response, he voted himself to be the Sultan Melaka & he even appointed names & titles to every single person in the group. Since im the most clumsy person on dat trip, i got the princess title..which means his daughter..and until now, we still call each other by that title..and our mails even sounds like the ppl back when the kesultanan era sounds..hokayy..
Back then, im suprised that everyone works together & really talk & behave like the appointed titles..my oh my..Sporting yg amat team ku..wuu me misz u guyss.. back to my 'ayahanda' stories..
Before my wed, he even gave a few meaningful advise and still act like my real dad..haha..thanx dear friend @ should i say 'ayahanda' ? hehe..he came to my wedding but i didnt get to met him personally that day since he have to leave early..but still i appreciate his efforts & his gifts..

Ayahanda,
If u ever get to read this entry specially made for u..i want u to know that you dun need to give us anythg..we appreciate ur do'a & you coming to my event? that is enough for me already..your blessing is more than i need..but..since the gift is here, i'll accept it anyway..heh heh.. (^0^)/ thanx ayahanda..i'll open it when im home with my dear hubby, ok dad?

Khas buat Ayahanda,
Hampir 2 purnama telah berlalu sejak anakanda diijabkabulkan, namun pesan dan nasihatmu di warkah lalu, masih lagi utuh diingatan anakanda..Beserta doa serta restu ayahanda bunda, alhamdulillah..anakanda bahagia ayahanda, bahagia & tenang hidup di samping teruna pilihan hati..
Terima kasih buat titipan ayahanda..sungguh anakanda terkejut melihatkan pahlawan ayahanda muncul tanpa diduga di muka pintu bilik gerakan anakanda..
Ayahanda, dari jauh anakanda senantiasa mendoakan kesejahteraan ayahanda agar sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah SWT.. Usah gusar ayahanda, meskipun ayahanda jauh di mata, tiada pernah ayahanda tuanku, anakanda lupakan.. malah, sentiasa berada di fikiran anakanda jua..hanya waktu & tanggungjawab anakanda yg menggunung pada MIDA membataskan segalanya..InsyaAllah, jika diijinkan oleh Nya yg Esa..akan kita bertemu semula suatu masa kelak..
Sekalung kasih anakanda kirimkan buat ayahanda kerana sudi mencemar duli berangkat ke majlis anakanda & dengan ini, anakanda ingin mengesahkan bahawa kiriman serta utusan ayahanda telah selamat anakanda terima..pahlawan segak yg ayahnda utuskan juga telah anakanda pastikan pulang selamat menghadap ayahanda semula..
**kiranya ada berita mengenai kelahiran adinda2 baru anakanda, sudilah kiranya ayahanda mengirim berita gembira itu buat anakanda di sini..
 Sayu hati kala angin senja berhembusan,
Membawa 1001 ceritera kenangan kita di Hulu Langat berlalu,
Tiada lain, dua tangan jua ANAKANDA tadahkan,
Momohon kesihatan & kebahagiaan agar ianya sentiasa bersamamu, AYAHANDAKU...

Salam hormat dari anakandamu di HQ..

To be frank, even there is not so much different on age, i do respect him in every way indeed..he got his own way in letting his thoughts @ debates to reach out & accepted by the other side..well what can i say, He is my AYAHANDA..haha..

Monday, April 4, 2011

En3 Kesihatan utk para isteri SAHAJA

Kepada mereka yg punya suami sahaja...

Pengalaman sakit hujung mgu ni td..buat aku sedar betapa besar dan indahnya nikmat yg Allah janji & berikan..

Betapa dalam maksudnya semua makhluk dijadikan berpasangan..hmm ni pengalamanku sendiri..masa tgh sakit tu, apiz offer diri nak tolong sapu minyak panas..hmm lps tu dia letak je tapak tgn dia kt perut aku..wuu wuu..
ni hot pillow aku sendiri pny..

masa tu aku realize..rupa2nya tapak tgn suami adalah hot pillow yg paling mujarab utk digunakan sebagai tuam pada perut kita yg sakit..da xperlu beli dah beg tuam di mana2 kedai..huhu..ske sgt dgn tapak tgn dia di perut masa tu..hmm selesa sgt smpai ttdo..setiap kali terjaga malam tu..setiap kali tu la dia letak balik tgn kt perut (tanpa mnyk panas) & setiap kali tu la juga, sakit hilang sikit n aku tlena semula..
terima kasih Allah kerana memberi aku peluang untuk menikmatinya..alhamdulillah..

Kalau xcaya, nnti masa korg sakit perut..haa try lah..

 ..TAPI..

**buat yg hny punya boyfren @ pacar @ tunang @ kawan @ teman lelaki..hep!! plz dont do this wherever u are..
Ingat yee..ni en3 & nikmat hanya utk dinikmati seorg yg bgelar isteri..klu wat juga, haish..bukan nikmat yg korg dpt..silap haribulan azab & dosa plak yg dpt nnt..hmm klu nak mengalami & try..meh menuju alam perkahwinan dlu..banyak kebaikkan dari keburukkan..

utk korg yg xkawen lg..aku suggestkan hot pillow @ hot bag mcm aku nyer nih..bagus gak..huu boleh dptkan di Kedai Penjaga aka Guardian..

Kemas Umah Part2 ~khas buat suami tersayang

En Apiz aka suamiku tersayang sgt ske makan jajan..boleh dikatakan setiap masa..let me think..hmm ketika :
- tgk tv
- main game
- wat keje web
- lukis2 guna wacom
- baca email
- duduk2 kosong
hampir semualah aktiviti dia, dia akan makan jajan..tolak masa toilet, tdo, mandi & solat je kot. umah kitorg berdua mmg bersepah dgn botol jajan pelbagai jenis..n aku sgtlah rimas..

so utk menghargai jasa & kasih syg suami yg sudi menjaga aku yg sakit sepanjang malam sehingga ke pagi..
aku pun createlah satu section khas utk dia..yg aku panggil 'Snack corner' tp dia lak asyik sebut 'Junkies Section'..
Junkies pun junkies lah..asal u ske ayg..sbb mmg b wat khas utk ayg..ngeee

dgn bbekalkan  idea kreatif yg xlah berapa kreatif ini..so here how it looks like..
En. Apiz's Junkies Section
Ada kerepek bawang, keropok udang, kerepek pedas & kuih sepit gulung, dodol & gula2..Bekas gula2 kaca ni dari Qiqi & Shafiq..thanx korg..elegan sgt lah plak jar gula2 tu utk idea ringkasku ini..yg bakul tu lak door gift kenduri lina
oh ya latest item yg aku pi letak semalam ialah Kieldens Butter Cookies..for sure xde dlm gmbr ni sbb baru je letak malam td..heeee yg cookies tu aku punya..

Apapun..hope u like it dear..ngeee..nmpk romantik x? mcm idea hiasan hantaran cincin yg b wat utk ayg dlu..hehe..gmbr dulang hantaran akan diletak kedian..sekali dgn post barang kawen..heheehe..

bunga2 ni sbnrnya bunga yg aku plan nak jadikan bunga tangan & bunga hiasan kotak hantaran tp oleh kerana kotak hantaran yg mcuna sponsor da cun..aku juz tmbh bunga glitter je..ehs..cite lebih lak ttg hantaran di sini..adehhs. itu en3 lain..hahaha

so kesimpulannya, jajan x beselerak da kat umah kami..
---------------------------------------------------------------------------------

remember that i mention about being sick d whole nite b4 saturday? after 3 tablets of pain killer..it got better a lil bit after 12am..so cepat2 kemas umah sket, jemur baju n watkan kek pisang utk dia minum pg hari sabtu..juz in case kalau aku xlarat bgn awal pg..n yes..aku lewat bangun pg sok nya tu..huuu tp larat lg watkan dia simple bfast..en3 sebelum ni..alhamdulillah..terima kasih Allah utk kkuatan itu..aku bersyukur padaMu..

masa kol 8-11.30 mlm tu..en apiz bukan takat sediakan ubat, sapukan minyak, urut2 dll..tp sepanjang malam dia sentiasa berjaga..bila aku bangun mengejut je pagi2 buta setiap jam sbb xtahan sakit..dia pun sama2 jaga..huu thnx ayg..b terharu & bersyukur ada suami sepertimu..alhamdulillah..
yg bestnya..masa da ok sket..dia lak tertido..heee comel je muka dia ttdo..wuu..muaah (^x^) b cayang ayg selalu..Syg, semoga kita akan sentiasa saling menyayangi & bahagia bersama sehingga ke akhir hayat kita..aminn

gmbar kek pisang malas nk letak..nggak menjadi sgt..tp alhamdulillah..sedap dimakan..heehehe..cukup utk minum ptg2 dua hari..apapun hari sabtu n ahad ni td, byk juga pkara yg nak dikemas setel..ske sgt \(^0^)/ woohooo..!!

Kemas2 umah

Sabtu lepas..kami dua kemas rumah lagi..
memandangkan adik2 xdtg..so kemas berdua je lah..ngee

sebelum mulakan aktiviti mengemas yg start agak lewat sbb aku xberapa sihat.., sediakan dlu bfast yg hubby ske..


En apiz ni ske western2..so pg ni sbb aku xlarat nk wat yg pelik2 bagai..masak je lah yg ni..simple but he loves it..
Grilled Hotdog, fried potatoes, scrambled eggs & drinks(Hi-Goat milk & Hi-Spirulina)
cumanya kali ni..slack sket..kentang xgaring..hotdog xrata lebamnya..ampun suamiku..
tp dia kata dia ske je mcm ni..adehh..baik yg amat..muahh..b loves u..

sambil menonton katun, kami makan dgn beselera sekali.. \(^o^)(^,^)/

Burpp..alhamdulillah

* ayenz :: b nk blaja cara wat Hash brown lah nnt ayg
apiz :: hmm bagus gak..boleh makan puas2

Friday, April 1, 2011

Doa tanpa sedar

Kali ni nak berkongsi mengenai salah satu doa yang menakjubkan yg sering kita baca ketika bersolat.ketika bersolat??
Semoga ia dapat membantu kita sama2 untuk lebih khusyuk ketika menunaikan tanggungjawab wajib 5 waktu kita..insyaAllah..

Doa yg ayenz maksudkan ialah "Bacaan antara Dua Sujud " iaitu ::
Bacaan Rumi nya :: Rabbighfirli warhamni wajburni warfa'kni warzuqni wahdini wa'afini wa'kfu 'anni.

Maksudnya:
Ya Tuhanku           Ampunilah aku,        Rahmatilah aku,     Perbaikilah aku,   Angkatlah darjatku,   Berilah aku rezeki,     Pimpinlah aku,      Afiatkanlah (sihatkanlah) aku  dan   Maafkanlah aku.

Subhan Allah...Indahnya ayat-ayat solat kita..besarnya nikmat yg Allah berikan pada kita semua. Tanpa kita sedari, rupa-rupanya Allah telah memasukkan ayat-ayat doa pada solat2 kita seharian..betapa sayangnya Allah pada hamba-hamba Nya..


Terima kasih Ya Allah..Kami bersyukur ke hadrat Mu..aminn

Cara bagi duduk antara dua sujud bagi lelaki dan perempuan adalah sama seperti gambarajah di bawah::

Cara duduk antara lelaki dan perempuan adalah sama
Kedudukan kaki
Kedudukan tangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...