Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 24, 2011

New Baby Born

Alhamdulillah..

Sahabat kami, Omma dD & Khairi baharu je menerima kelahiran putera sulung mereka minggu lepas. InsyaAllah kalau tiada aral melintang, Rabu ni, kami bakal ke sana menjenguk si putera..
Tahniah Omma dD & Khairi

Doa menyambut kelahiran bayi baharu ::

جَعَلَ اللهُ مُبَارَكًا عَلَيْكَ وَعَلَى أُمَّةِ مُحَمَّدٍ
“Semoga Allah menjadikannya sebagai berkah bagimu dan bagi umat Muhammad.” ~aminn

Friday, October 14, 2011

Aduss sakit~ ("~)




Seksanya sakit mlm ni..
Posisi apa sekalipun..perut ni terasa bisa sangat..
air mata je sebagai peneman masa ni..nak kejutkn hubby tp xsampai hati..

kelmarin dia berjaga semalaman smpi ke subuh, bersengkang mata, siapkan kerja..semuanya sbb aku..
Actually rabu ni td, emergency harus ke klinik..dr pg smp tghr..
siapa lg klu bukan dia yg tolong hantar & temankan..
And oleh kerana tu, utk bayar balik ms yg dia guna utk aku tu, dia bjaga utk setelkan kerja2..
Even ptg blk dr klinik, dia turun lg ke office..mlm tu balik rumah smbung lg kerja2 di rumah..dia tdo kejap je..2jam then terus bjaga smpai subuh..
Seriously, terasa terharu dgn sikap caring dia tp rs bersalah sgt2 sbb dah membebankan..
B tau ayg marah stp kali b kt b dah menyusahkan ayg..
still..maafkan b & terima kasih sgt2..


Pagi2 buta ni terfikir nak ke hosp sendiri tp risau kalau2 otw nnt ada mslh jd..
nk ajak ida..xsmpai ht nk gerak plak..dah la dia penat tlg buat keje umah stp hr..sori juga sbb da susahkn awk, da..

So,nk x nk..telan ubat lebih sket, mnum susu panas & tuam je perut..tpksa duduk mmbongkok je dr kol 11 td..semata-mata nk tahan sakit..
klu baring,trasa bisa terjah everywhere beneath the ab-skin..

Ampuni aku ya الله, ku tahu diriku byk bdosa kpdMu..ku sedar sakitku hanya salah satu ujian & pembalasan kecil atas dosa2 selama ini..

Masih ku bsyukur ya الله , kesakitan yg ku tanggung ini meskipun menyeksakan namun ianya juga ku anggap sebagai satu rahmat dariMu..kerana ia membuat aku sentiasa menyedari & menghargai mereka yang sentiasa menyayangiku..alhamdulillah~


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, October 10, 2011

Hadis Mengenai Qiamat

sumber google


Rasulullah SAW bersabda ::
" Jarak antara diutusnya aku dan qiamat adalah seperti dua ini " sambil menunjukkan jari telunjuk dan jari tengah Baginda, lalu membentangkannya.

~ Hadis riwayat Bukhari & Muslim

Beberapa hadis turut menyatakan ketika Baginda SAW menyatakan perkara tersebut, Baginda merapatkan kedua-dua jari, ada juga yang menyatakan jari Baginda dijarakkan. Wallahu'alam. 
Samada dirapatkan mahupun dijarakkan, ianya masih terlampau dekat.. sama-samalah kita berusaha ke jalan yang menuju syurga Ar-Rahim...InsyaAllah


**tahukah anda bahawa Sindrom keGEMUKan yang melanda pada masa kini juga merupakan salah satu petanda qiamat?(-'o' -) ~ohhhh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...