Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 9, 2011

Menjenguk Dentist di Bukit Bintang

Assalammualaikum...

Minggu lepas, ke Dental Clinic(panel MIDA) 

Dentist & Attendant memang peramah & banyak memberi nasihat on penjagaan gigi. Actually melawat Clinic hanya untuk pemeriksaan biasa je. Dah hampir 3 tahun tak ke mana-mana dentist. Alhamdulillah, semua gigi masih dalam keadaan intact, strong & healthy. Cuma biasalah, bila dah lama tak ke dentist, ada a few part yang dah berkarat dgn plak degil..adehh..

Kagum dengan cara Dentist bekerja..berhalus je.
Tak sakit pun or maybe daya tahan sakit agak kuat? sila pilih...
Selama ni tak pernah floss gigi, tapi attendant doc dengan senang hati ajar cara floss gigi.
Thanx Dentist & staff..

Nak share tips yg Dentist bagi dalam cara penjagaan gigi. Kebiasaannya kita akan gosok gigi & berkumur kan? Actually the right steps are ::

credit to google
 1- Floss gigi terlebih dahulu.

thanx Mr gugel
2- Kumur 

google credit
3- Berus gigi

Setakat ni, dah seminggu buat step ni. Betul kata Dentist, berbeza dari banyak aspek. Antaranya bau nafas & kesegaran mulut.. Alhamdulillah.like..like...

So, untuk sesiapa yang nak ke dentist, saya recommend kan Clinic ni. Dari segi kemudahan transport, kualiti & nasihat = sangat-sangat berbaloi. Meskipun tak tahu the exact charges for me that day, still..nak recommend juga. 1st buat appointment dgn Dentist, klik je link pada nama clinic kat atas untuk Dental details. Alright?

"Do you need to floss all of your teeth? "

NO. just the one you want to keep."

Tuesday, December 6, 2011

...

..apiz dah botak..
...sbb Malaysia menang emas dalam sukan bola sepak (Sukan SEA) \(^0^)/

p/s:: thanx ida for reminding me the cause of.. bwahahahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...