Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 4, 2012

Happy Birthday Sayang..!!

Assalammualaikum..

Last week ulang tahun hari lahir hubby tercinta..Memandangkan ianya jatuh pada hari bekerja..so agak susah hati nak buat special tang part mana..dgn penatnya..dgn xberapa sihatnya lagi..dgn masa balik kerja nya lagi..sampai umah pun dah nak masuk magh..

Masa meeting pagi Jumaat tu, terdetik dalam hati "kali ni..nak lah buat special sket.." ..since kali ni baru boleh sambut ketika mmg hanya berdua..Surprise yg tahun2 sebelum ni..samada semuanya tak menjadi / tak terasa seprais. Teringat pulak sambutan2 bday dia yg lepas2..

Masa Study :
1 - Tersilap Tarikh
terawal sehari..huu~..siap da plan dgn Nasir lagi (kawan hubby di UPM)..minta dorg buatkan surprise utk dia di dorm..belikan kek..member2 dah siap berbaris ramai2 luar bilik dia..kek dah siap pasang lilin lagi..
ketuk pintu..dia buka..lagu bday pun berkumandang sampai habess TAPI..
semua tercengang bila dia announce bday dia LUSA..huhu..apa nak buat..kek dah smpai..sambut je lah awal..heee
2 - Poket kering  
biasalah student..nk makan hari biasa pun ikat perut..apatah lg nak sambut havoc2..wish2 je laaaa..paling best pun McD lah kot..

Masa Baru Kerja :
1- Bayar taxi midnight price
Punyalah konon nak seprais sangat..sanggup nak taxi pukul 11.45..amek taxi dari ampang sampai sentul..berdebar2 sbb jarang keluar tengah2 malam..naik taxi..haduss..tp ku gagahkan jua hati..sampai2 je mamat bernama apiz itu sedang tidur lena..yg sambut kek nya..abah dia..huu~ tinggalkan je lah kek tu dgn abah..xsampai hati nak suruh kejutkan dia..
2 - Upgrade sket tmpt dine
Masa ni, dah guna duit sendiri. suka hati lah nk makan apa..bukan duit pinjaman, bukan juga duit parent..so senang hati sket nak dine kat mana2..tapi belanja masih berhemah..sebab masa mula2 kerja..kerja sambilan & kontrak..banyak benda kena ambil kira..dari segi prep utk interview2, nak beli tiket balik Kuching & mcm2 lah lagi..tapi utk bday..boleh lah upgrade restaurant ke Secret Recipe dah..alhamdulillah

Dah kawen ni..
1- Tahun lepas..masa konvo adik ain & ida..kita sibuk dgn prep diorg nak convo..adik2 sempat pula shopping hadiahkan dia tshirt..thanks ain ida n acu..sweet sgt..hadiah dari gue? seluar jeans je..dah kawen2 ni..hadiah tu biarlah yg boleh diguna selalu..tapi tang makanannya..order pza..plan cantik dah dgn klong & adik2 tapi terkantoi plak dgn abg pza hut tu masih depan umah masa kitorg berdua balik keje..aduss..abg tu sapai lewat..urghhhh ..terus x seprais..

So tahun ni..since hanya berdua..plan pun last minute..Candle Lite Dinner..
Since dia xsuka nak express perasaan depan org ramai..better buat kat rumah je..simple..jimat..& yg paling penting..mood ROMANTIK..kui kui kui..

kebetulan dia keluar pi bayar bil..since hjg mgu dah xde kat KL..tu part of his bday celeb too but yg tu xleh dirahsiakanlah..sbb dia nk kena apply cuti lagi..minta dia belikan sekali 7-up lime..fav kitorg masa ni..
sebelum dia keluar, pura2 iron baju lah apa lah..dia keluar je..kelam kabut arrange meja, grab candle holder, pasu bunga rose & order dominos..haha.. pza sokmo..nak wak guane..itu je hok ado delivery..btol ke bahasa tganu aku nih..ke salah? ampunn..

nampak x kelopak bunga ros yg ditabur? huhuhu
 Dalam hati berdoa je..mudahan Dominos Guy sampai dlu..xmo lah terkantoi mcm tahun lepas..dah siap deal dah dgn adik dominos tu..masa dia nak confirmkan alamat rumah, siap minta dia hantar cepat2 lg..bgtau kat dia "akak nk buat seprais utk hubby akak ni..klu adik boleh hantar skrg, bagus sgt dah..dia keluar ni.." adik tu pun jawab dgn bsemangatnya.."Seprais? ok..ok..saya dtg skrg juga.."hahaa..thnks adik..nasib baik adik yg dtg dlu...alhamdulillah..tq sooo much!!..not to mention kitorg pass-receive pza & all di celah2 grill pintu je since kunci spare dgn klong..n apiz da bawa kunci asal..hehe..sorry ye adik pza..
suasana romantik..
Sebenarnya rumah bersepah ni..tp sebabkan cahaya lilin malap..so..nampak anggun je lah suasana tu kan..? hahaha..sila tertipu..
ayam panggang & onion ring je.xnak serve pza lagi..takut sejuk
Masa ni debar2 lak tgu dia..kali ni cake takde..sbb cake bday klong pun xhabes lagi..& hubby not into cake..so xperlu cake pun xpe..hehe..dengar je dia bagi salam..cepat2 sembunyi dalam bilik..
Dia terkejut tengok rumah gelap gelita..bila masuk..nampak cahaya lilin..so.. xyah teka lah apa jadi selanjutnya..yang penting..
hati berbunga indah melihat senyuman yang tidak lekang di wajah suami tercinta..muah muah..
b loves u owez..!!

Alhamdulillah..SUCCESS..!!

3 notes:

ummihasan said...

seronoknya dengar kak yen berdua happy :) may Allah bless both of you. insyaAllah kekal hingga ke syurga :)

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

alhamdulillah..perasaan tu kan rezeki Allah..

aminnn..thanks ummu..

kadang2 kena pekakkan telinga, butakan mata..percayakan pasangan & sentiasa berkongsi masalah, pendapat & cadangan..baru terasa bahagia tu ada..

kyen pun doakan semoga ummu, kyen & semua sahabat kita gembira..aminn

LydSunshine said...

Tahniah yer sebab akhirnya berjaya jugak buat seprais. Tapi... kalo awak masak sendiri chicken chop atau lamb chop, mesti lagi terharu dia. Kena tunggu bday dia jatuh pada weekend yang dia kena keluar petang tu main futsal ke. Heheh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...