Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan tiba lagi

Assalammualaikum wbt


Ahlan wa sahlan ya Ramadhan.. Dah tiba masa untuk kita mengerjakan Rukun Islam yg ke-3 untuk tahun ni..alhamdulillah..panjang umur lagi untuk memanjatkan doa dan diberi peluang untuk bertarawih & bertaubat sepanjang Ramadhan..

Perbanyakkanlah muhasabah diri sepanjang Ramadhan yg berkat ni..perbaikilah diri..sebagai contoh:
Jika solat ada yg tertinggal di mana2 waktu, lengkapkanlah..
Jika selalu lewat tunaikan solat..awal2kan lah..
Jika tak solat sebelum ni..solatlah..

Ramadhan kali ni berbeza sedikit bagi kami suami isteri..sebab Ramadhan ke-3 sebagai suami isteri kali ni..ditambah seri dgn adanya insan ketiga yg akan turut berpuasa bersama..meskipun masih di dalam, namun diharap 'sayang mama & abah' yg aktif ni boleh bertahan & puasa sekali dgn mama ye..hehe

Agak bersawang blog sbb sekembalinya dari Sabah..pelbagai perkara esp tentang adam a.k.a debab yg membuatkan diri tak teruja untuk mengemaskini blog disamping sibuk melayan karenah anak saudara yg comel..

Genap 7 bulan melayan karenah adam..alhamdulillah..
kami suami isteri dikejutkan dengan berita gembira di hari kelahiranku..
bersyukur ke hadrat Ilahi..Disahkan mengandung 5 minggu..11 Dec 2012..
Tentang pregnancy insyaAllah akan dicoretkan di entry/post lain..

Waktu Imsak & berbuka, bolehlah rujuk di sini. Entry ni xde gambar..sebab nak cepat2 type..sebelum suami tercinta sampai menjemput untuk ke Baby Manjaku..hehe


Apapun..selamat bertarawikh, bersahur & berpuasa dari kami sekeluarga..

0 notes:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...